Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
19 novembre 2013

«Ημερίδα -Συνάντηση των τοπικών δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Γ΄ Αθήνας»

P1050472

«Ημερίδα -Συνάντηση των τοπικών δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Γ΄ Αθήνας»

 

            Τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Π.Ε. Γ΄ Αθήνας διοργανώνουν Ημερίδα- Συνάντησηγια τα μέλη των τοπικών δικτύων :«Ο σχολικός κήπος των χρωμάτων και των αρωμάτων» (Α/θμιας) και «Σχολικοί Λαχανόκηποι: Καλλιεργώ  μέρος της τροφής μου» (Β/θμιας),τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 4.00 – 8.30 μ.μ.  στο 2οΕΠΑΛ Ιλίου (Ανδρομάχης και Χασιάς – Ίλιον 2102611632. (Πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκεται το σχολείο μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://2epal-iliou.edu.gr/index.php/map)

 

                Στόχοι της συνάντησης -  ημερίδας είναι:
• Η ενημέρωση των νέων μελών του τοπικού Δικτύου σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία και το γνωστικό αντικείμενό του.
• Η γνωριμία μεταξύ των μελών και της Συντονιστικής και Παιδαγωγικής ομάδας του Δικτύου.

  • · Η ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τρόπους και πρακτικές που συνδέονται με τη δημιουργία σχολικών κήπων και αστικών λαχανόκηπων.
    • Η παρουσίαση  εφαρμόσιμων και πρακτικών προτάσεων για τη δημιουργία ενός βιώσιμου κήπου - λαχανόκηπου.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο τοπικό δίκτυο και ενδιαφέρονται να παραβρεθούν στη συνάντηση,να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα έως την Παρασκευή  22 Νοεμβρίου 2013  (εάν η φόρμα δεν ανοίγει, αντιγράψτε τον σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων του Internet explorer, Mozilla κλπ)

https://docs.google.com/forms/d/1yTDgkczmqxkD3rDk906M_tarXJYXvKEjPzTCaLiA5H0/viewform

 

 

Ενδεικτικό πρόγραμμα:

 

  • 4.00 – 4.30: Προσέλευση
  • 4.30 – 5.00: Περιήγηση στο μποστάνι του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου, στο μικρό θερμοκήπιο και στο χώρο που οι μαθητές έχουν φυτέψει πατάτες, ενημέρωση σχετικά με τις καλλιέργειες του κήπου, από τον Γιάννη Ζοπανιώτη, εκπαιδευτικό του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου – Γεωπόνο.
  • 5.00 – 5.15: «Παρουσίαση των τοπικών δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», από την Ελένη Νιάρχου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
  • 5.15 – 5.30: « Διαμόρφωση   αξιών και ανάπτυξη συνεργασίας,   στον σχολικό κήπο», από την Ιωάννα Ντίνου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας
  • 5.30 – 6.00: «Καλλιέργεια της γης, καλλιέργεια της ψυχής», από τον Βασίλη Φακουρέλη, μέλος του ΠΕΛΙΤΙ και του δικτύου ΔΡΥΑΔΕΣ

(Αναλυτικότερα θα αναλύσει την αξία των παραδοσιακών σπόρων, πώς φτιάχνουμε σπορόφυτα και θα μας δώσει γενικές κατευθύνσεις για τη δημιουργία ενός σχολικού κήπου)

  • 6.00 – 6.30: Διάλειμμα
  • 6.30 – 6.45: «Ο κήπος του σχολείου μου»: Διδακτικές και Παιδαγωγικές προσεγγίσεις, από την Δήμητρα Μπία, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του ΚΠΕ Λαυρίου – Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των τοπικών Δικτύων (Α/θμιας και Β/θμιας)
  • 6.45 – 8.15: Βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Ανακαλύπτω και αξιοποιώ τις πολλαπλές λειτουργίες του σχολικού κήπου», από την Βάσω Κοντού, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του ΚΠΕ Ελευσίνας- Μέλος της Συντονιστικής επιτροπής του τοπικού Δικτύου (Α/θμιας)

(Αναλυτικότερα θα είναι ένα παιδαγωγικό εργαστήρι για:
α)την ανακάλυψη των πολλαπλών λειτουργιών ενός σχολικού κήπου, ως χώρου αστικού πρασίνου, καθώς και η συμβολή του στην αναβάθμιση του σχολικού χώρου και γενικότερα του αστικού περιβάλλοντος και
β) το σχεδιασμό ενός σχολικού κήπου και την επιλογή φυτικών ειδών)

  • 8.15 – 8.30: Συζήτηση  

 

Όλοι οι εκπαιδευτικοί- μέλη των Δικτύων - που θα δηλώσουν συμμετοχή για την Ημερίδα, θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν.

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 156
Newsletter
Publicité