Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
30 avril 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2014

6127

 
ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2014
 
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου συμμετέχει για τρίτη χρονιά στη δράση Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές’ που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.
 
Η φετινή μας εκδήλωση έχει τίτλο:  'Περπατώντας στο χώρο και στο χρόνο της Λαυρεωτικής΄ και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 σε συνεργασία με τη Β' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
 
Πιο συγκεκριμένα, φέτος θα επισκεφτούμε τη Σούριζα και θα περπατήσουμε μια κατάφυτη διαδρομή, μέσα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, διάσπαρτη με αρχαιότητες από την μεταλλευτική δράση των αρχαίων αλλά και με μνημεία από τη σύγχρονη φάση εκμετάλλευσης του υπεδάφους της περιοχής της Λαυρεωτικής (19ος-20ος αι.).  Η διαδρομή μας θα περιλαμβάνει πορεία σε αγροτικό δρόμο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντήσουμε στοές και διάφορα κατάλοιπα της μεταλλευτικής δράσης των αρχαίων και νεώτερων χρόνων, για να καταλήξουμε σε έναν ανασκαμμένο αρχαιολογικό χώρο (‘Ασκληπιακό’).
 
Στη διαδρομή και στον αρχαιολογικό χώρο θα ξεναγηθούμε από αρχαιολόγους της Β' ΕΠΚΑ και εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Λαυρίου, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο οι μικροί φίλοι που θα μας ακολουθούν με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα έχουν προετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ.
 
Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με πικ-νικ στον υπαίθριο χώρο έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.
 
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.
 
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με καλά αθλητικά ή trekking παπούτσια, καπέλο, νερό και αντηλιακό.
 
Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί το ΚΠΕ Λαυρίου μέσα στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν τα αυτοκίνητα τους για να μεταβούμε στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου με πούλμαν.
 
Ώρα έναρξης: 10 π.μ.
Ώρα λήξης: 2.00 μ.μ.

 

 
ΚΠΕ Λαυρίου


ΤΠΠΛ Τ.Θ 518,19500 ΛΑΥΡΙΟ 
ΤΗΛ: 22920-22693 Fax: 22920-25880
E-mail: kpelav@yahoo.gr
Website: http://kpe-lavriou.att.sch.gr
Πατήστε εδώ:afisa_prasines_final_pdf
Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 152
Newsletter
Publicité