Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
12 février 2015

Υλοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου «Τέχνη και Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία: Μεθοδολογία και Εφαρμογές»

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσής μας σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρεωτικής, Δραπετσώνας & Τροιζήνας - Μεθάνων και Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Α/θμιας  Εκπ/σης  Αν. Αττικής και Δυτ. Αττικής, Γ’Αθήνας και  Β/θμιας  Εκπ/σης  Β΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής καθώς και με το 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, συνδιοργανώνουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Τέχνη και Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία:

Μεθοδολογία και Εφαρμογές»

       Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 13 & 14 Μαρτίου 2015. Ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι οι εγκαταστάσεις του 70ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών (δίπλα στο νέο Μουσείο Ακρόπολης, στη διεύθυνση Καλλισπέρη 1, περιοχή Μακρυγιάννη, Κουκάκι, μετρό Ακρόπολις). Το σεμινάριο απευθύνεται σε 120 εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Δ/νσεων.

Από τη Διεύθυνσή μας θα συμμετάσχουν 20 εκπαιδευτικοί.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, να αναπτύξουν κριτική σκέψη και ενσυναίσθηση με τη βοήθεια της τέχνης και τέλος να τους ωθήσουν σε προτάσεις για την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων έτσι ώστε  να γίνουν ικανοί να αναλάβουν δράση άμεσα σε τοπικό επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα http://tinyurl.com/lq7w45n  έως την Τετάρτη  18/2/2015.

Τα εργαστήρια που επιθυμούν να παρακολουθήσουν (ένα στην πρωινή ζώνη και ένα στην απογευματινή) καθώς και τα προαπαιτούμενα θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση στους επιλεγέντες εκπαιδευτικούς από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

 

images


                                

                                                                                                            

 

         Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:  Ιωάννα Ντίνου

 

 

Ενδεικτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

16.30 – 17.00: Προσέλευση  - εγγραφές – παραλαβή υλικού

17.00 – 17.15: Παρουσίαση και στοχοθεσία του σεμιναρίου

17.15 – 18.00: ΠΕ/ΕΑΑ: το θεωρητικό πλαίσιο, Ευγενία Φλογαΐτη, Καθηγήτρια

ΤΕΑΠΗ, ΕΚΠΑ

18.00 – 18.45: Τέχνη και εκπαίδευση (λεπτομέρειες για την εισήγηση θα

 ανακοινωθούν)

18.45 – 19.15: Διάλειμμα - Καφές

19.15 – 19.45: Μουσειακή εκπαίδευση (Γιαλουράκη)

19.45 – 20.15: "Άνθρωπος και φύση: ένα διαχρονικό ταξίδι στην τέχνη με άξονα τη διάπλαση της προσωπικότητας" (Marinela Rusu, PhD, Romanian Academy, Iași Branch, Θεοδώρα Χανδρινού, ζωγράφος-χαράκτρια-εκπαιδευτικός,Αλεξάνδρα Τσίγκου, υπ/νη ΠΕ ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής, εικονογράφος

20.15 – 20.45: " Οι εικαστικές κατασκευές για τα Αισχύλεια (Νάντια Γαλανοπούλου) Αρχιτέκτων, Μέλος     της Π.Ο του ΚΠΕ Ελευσίνας

20.45 – 21.15: Παρουσίαση των εργαστηρίων της επόμενης ημέρας - Συζήτηση 

 

Σάββατο 14 Μαρτίου 2014

Τα εργαστήρια καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος παραστατικών και απεικονιστικών τεχνών( εκπαιδευτικό δράμα, φωτογραφία, κινηματογράφο, χαρακτική, μουσική κ.λ.π.)

9.00 – 13.00: Πρωινή ζώνη τετράωρων εργαστηρίων

13.00 – 14.00: Διάλειμμα – Γεύμα

14.00 – 16.00: Το θέατρο ως κοινωνικό εργαλείο ανατροπής - Προβολή

 ντοκιμαντέρ Παίζοντας με τη φωτιά και συζήτηση με σκηνοθέτη Αννέτα

 Παπαθανασίου

 

 

Η ταινία ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, παραγωγής 2014, είναι μία ταινία για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Αφγανιστάν, που κυριολεκτικά παίζουν με τη φωτιά!
H Αννέτα Παπαθανασίου, ηθοποιός η ίδια και σκηνοθέτης, επισκέπτεται την Καμπούλ για να διδάξει την Αντιγόνη του Σοφοκλή και να καταγράψει τη ζωή των Αφγανών καλλιτεχνών, που προσπαθούν να συνδυάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό με την σκληρή καθημερινότητα σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα.
Αφηγείται ιστορίες γυναικών ηθοποιών που, σαν σύγχρονες Αντιγόνες, έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο και αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική, κοινωνική αποδοκιμασία, ακόμα και απειλές για τη ζωή τους και την οικογένειά τους.

 

 

 

 

 

16.00 – 19.00  Παράλληλα τρίωρα εργαστήρια

     19.00 – 19.30 Αξιολόγηση, χορήγηση βεβαιώσεων, λήξη σεμιναρίου. 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 160
Newsletter
Publicité