Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
18 mai 2016

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – μια άλλη προσέγγιση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών»

 Εσπερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Γ' Αθήνας , σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) και το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) και τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ και Γ΄Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Α΄και Β ΄Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) και το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης  του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) και τις Διευθύνσεις Α’/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ και Γ΄Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Α΄και Β΄Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, προτίθεται να διοργανώσει Εσπερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη, με τίτλο :

images


«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – μια άλλη προσέγγιση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών»

Ειδικότερος στόχος της Εσπερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τους τρόπους με τους οποίους το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μπορεί να υποστηρίξει τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις του.
Η Εσπερίδα θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 01-06-2016 και ώρες 18.45-23.00, στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη (Ιωάννου Μεταξά και Βασιλέως Παύλου, τηλέφωνα επικοινωνίας 2106131247 και 2108109107).
Tο Κέντρο Επισκεπτών ( http://www.astro.noa.gr/gr/visitorcenter/penteli/ )
διαθέτει χώρο στάθμευσης και κυλικείο.
Συμμετέχοντες: 20 εκπαιδευτικοί από τη Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας και 10 εκπαιδευτικοί από καθεμία από τις υπόλοιπες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης της Εσπερίδας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα : https://docs.google.com/forms/d/1AC0O9ydM_OU1Q1T14NH5cqiVp5gvgpmWb5xoPepK9pk/viewformhttps://docs.google.com/forms/d/1AC0O9ydM_OU1Q1T14NH5cqiVp5gvgpmWb5xoPepK9pk/viewform

 



Οι συμμετέχοντες της Εσπερίδας θα ειδοποιηθούν στα προσωπικά τους e-mails μετά τη λήξη της υποβολής των δηλώσεων. Επίσης ο πίνακας των συμμετεχόντων θα αναρτηθεί στο blog της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 25 Μαϊου 2016


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EΣΠΕΡΙΔΑΣ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

18.45 – 19.00 : Προσέλευση, εγγραφές
19.00 – 19.15 : Καλωσόρισμα από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, Βαρβάρα Πετρίδου
19.15 -19.45 : Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – 170 χρόνια προσφοράς, Καθηγητής Β.Χαρμανδάρης, Διευθυντής  Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης  (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) του Ε.Α.Α.
19.45 – 20.15 : «Οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα», Δρ Χρήστος Ζερεφός, Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών
20.15 – 21.00 : «Το περιβαλλοντικό πρόβλημα της φωτορρύπανσης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Globe at night 2016. Παρατήρηση του αστερισμού του Βοώτη και σύγκριση με χάρτες στο πλαίσιο του προγράμματος», Δρ. Μ. Μεταξά και Δρ.Α.Δαπέργολας, Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.)
21.00 – 21.15 : Διάλειμμα
21.15 – 23.00 : Παρατήρηση του νυκτερινού ουρανού με τo τηλεσκόπιο Newal
                                


Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 156
Newsletter
Publicité