Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
1 juin 2016

''Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και απονομή επαίνων στα Σχολεία που συμμετείχαν στο σχεδιασμό για το λογότυπό του Δικτύου Κλιματ

  H Γ΄ Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Αθήνας, δια της Υπεύθυνης  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Οικολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χαϊδαρίου  ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ  οργανώνει εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

 

Σκοποί της εκδήλωσης είναι:

 

  1. Απονομή επαίνων στους μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν στο σχεδιασμό για το λογότυπό του Δικτύου Κλιματοφύλακες. Ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και να αναλάβουν δράση.
  2. Εορτασμός της παγκόσμιας Ημέρας για το περιβάλλον .Επειδή η ημέρα περιβάλλοντος είναι στις 5 Ιουνίου, ημέρα εξετάσεων των μαθητών της Δευτεροβάθμιας μεταθέτουμε αυτή την ημέρα στις 15  Ιουνίου 2016.

 

Ενδεικτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιέχει :

 

  • Αναφορά στην σημασία του εορτασμού της   Ημέρας του Περιβάλλοντος από την Υπεύθυνη Π.Ε. σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.
  • Απονομή επαίνων σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.
  • 10λεπτη παρουσίαση  κάποιας δράσης που οργάνωσαν στο σχολείο τους με θέμα που αφορά την κλιματική αλλαγή  με  ppt ή video ή με κάποιο άλλο τρόπο που η περιβαλλοντική ομάδα θα αποφασίσει.
  • Παρουσίαση πρότασης από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ  για μελλοντική δράση στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών ή και ομάδες ενηλίκων.
  • Παρουσίαση ηλεκτρονικού περιοδικού με τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στη δράση.

 

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων "Στέγη Πολιτισμού" του Δήμου Χαϊδαρίου - Κολοκοτρώνη 36, πρώην ΝΕΛΕ,  στις 15 Ιουνίου 2016 , 18.00-19.30.

Παρακαλούνται τα σχολεία τα οποία επιθυμούν να συμμετέχουν να το δηλώσουν στην Υπεύθυνη  Π.Ε. κ. Ιωάννα Ντίνου στην ηλ. Διεύθυνση iodinou@gmail.com  μέχρι 10 Ιουνίου 2016. Στο Δίκτυο Κλιματοφύλακες μπορούν να συμμετέχουν μαθητές, εκπαιδευτικοί , πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε δράσεις για την κλιματική αλλαγή.

 

Οι δράσεις ανακοινώνονται στη σελίδα https://www.facebook.com/klimatofylakes/?skip_nax_wizard=true  και  είναι ανοικτές σε όλους οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη

 

 

 

klimatofylakes

 

 

Η Υπεύθυνη Π.Ε. Ιωάννα Ντίνου                                                                                                                  Ο Διευθυντής Εκπ/σης

 

 

                                                                                                                                                                     Αθανάσιος Αλεξόπουλος

                                                                                           

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 089
Newsletter
Publicité