Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
9 septembre 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

το Σάββατο 1/10/2016 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

κατάλογος

          Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών μας για τη δράση που πραγματοποιήσαμε πέρσυ στις 24/10/2015 στο Αισθητικό δάσος του Υμηττού, το Παράρτημά μας προγραμματίζει εκ νέου εκπαιδευτική δράση πεδίου με θέμα: «Εξερευνώντας το αισθητικό δάσος του Υμηττού: περιβάλλον και πολιτισμός». Η δράση θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 1/10/2016 από 09.00 πμ έως 13.30, θα έχει χαρακτηριστικά πεζοπορικής εκδρομής και θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες γνωριμίας με το δάσος, πολιτιστικά στοιχεία και την ιστορία της περιοχής του Υμηττού (Αισθητικό Δάσος, Μονή Καισαριανής, Μονή Αγ. Γεωργίου Κουταλά).

Για λόγους καλύτερης οργάνωσης, αλλά και λόγω του έντονου αναγλύφου της περιοχής (άρα και του βαθμού δυσκολίας της πεζοπορίας) η δράση θα περιλαμβάνει δύο διαφορετικές πεζοπορικές διαδρομές (και οι δύο εντός του αισθητικού δάσους) και θα πρέπει να επιλέξετε μια εκ των δύο:

α) έως την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Κουταλά & επιστροφή (συνολικά περ. 3 χλμ. σε ήπιες κλίσεις) και

β) έως την Μονή Καισαριανής & επιστροφή (συνολικά περ. 6 χλμ. σε μεγάλες κλίσεις)

 

Η πεζοπορία, θα γίνει σε δασικούς χωματόδρομους και μονοπάτια, και για μεν τη διαδρομή α δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, ενώ για τη διαδρομή β απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και αντοχή στην πεζοπορία  (όλη η διαδρομή προς τη Μονή Καισαριανής είναι ανηφορική και ιδιαίτερα για μια απόσταση περ. 2 χλμ η κλίση είναι αρκετά μεγάλη).

Για την καλύτερη προετοιμασία σας για την εκπαιδευτική μας δράση σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

 

1ον Εφόδια: καλό είναι να φοράμε ή να έχουμε μαζί μας:

- Αρβυλάκια πεζοπορίας ή παπούτσια trekking. Εάν δεν έχετε, μπορεί να βολευτείτε και με ένα αθλητικό ή άλλο παπούτσι γερό και με καλή αντιολισθητική σόλα.

- Καπέλο, άνετα και ελαφριά ρούχα και κάποιο ελαφρύ αδιάβροχο ή μπουφάν ανάλογα με τις συνθήκες που αναμένεται ότι θα επικρατούν. Την προηγουμένη της εκδρομής μπορείτε να δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή Βύρωνα ή Καισαριανής (π.χ. στα sites: www.meteo.gr www.freemeteo.gr κ.ά.).

- Ένα μικρό σάκο, όπου μπορείτε να μεταφέρετε παγούρι ή μικρό δοχείο με νερό και κάποια σνακ (πχ σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς) για την πεζοπορία. Επίσης θα είναι χρήσιμα μπλοκ & μολύβι για σημειώσεις και αν θέλετε φωτογραφική μηχανή και πυξίδα. Όσοι θέλετε να μπείτε στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Καισαριανής καλό είναι να έχετε την ταυτότητα του Υπουργείου Πολιτισμού για τη δωρεάν είσοδό σας.

 

2ον Σημείο συνάντησης & πρόσβαση: Το σημείο συνάντησης της εκδρομής θα είναι στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις Κουταλά του Δήμου Βύρωνα (από Λεωφόρο Κατεχάκη στη διασταύρωση Σακέττα). Παρακαλούμε να είστε εκεί το αργότερο στις 09.00 πμ. Η πρόσβαση στο σημείο είναι δυνατή και με μέσα μαζικής μεταφοράς: Γραμμή λεωφορείου 204 Στρατόπεδο Σακέττα – Ακαδημία (κυκλική), στάση Αεροπορία (http://www.oasa.gr/xmap.php?id=p204), η συχνότητα όμως είναι 1 δρομολόγιο/ώρα. Ερχόμενοι με Ι.Χ. μέσω Λ. Κατεχάκη: από μεν Ηλιούπολη & νότια προάστια στρίβετε δεξιά στο πρώτο φανάρι μετά τον κόμβο (πεζογέφυρα) του Καρέα, ενώ αν έρχεστε από Λ. Μεσογείων και Γουδί στρίβετε αριστερά στο φανάρι μετά τον κόμβο Καισαριανής/Πανεπιστημιούπολης. Υπάρχει επαρκής χώρος για παρκινγκ 50 - 100μ. μετά τη διασταύρωση (έναντι της στάσης Λεωφορείου “Αεροπορία”).

 

3ον Σημείο λήξης και αναχώρηση: Το σημείο συνάντησης

 

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους για την εκπαιδευτική πεζοπορία να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο τηλέφωνο 210-9959251 (Θεμιστοκλής Σμπαρούνης, Μαρία Δρακοπούλου) ή με e-mail στο secretary@kpea.gr δηλώνοντάς μας σε ποια από τις δύο διαδρομές επιθυμούν να συμμετέχουν, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και e-mail). Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 30 για κάθε ομάδα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

                                                                                                                                                              

 

 

 

       
 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Θεμιστοκλής Σμπαρούνης

 
 

Ο Πρόεδρος

 

 

Γιώργος Φαραγγιτάκης

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 089
Newsletter
Publicité