Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
16 janvier 2017

SAMEWORLD EDUKIT Περιεχόμενα, Δραστηριότητες για την τάξη και Ηλεκτρονικές Πηγές για Εκπαιδευτικούς

http://edu-kit.sameworld.eu/?edukit=true

Το S.A.M.E. WORLD - Sustainability Awareness Mobilization Environment (Αειφορία Ευαισθητοποίηση Κινητοποίηση Περιβάλλον) στην παγκόσμια εκπαίδευση για το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015 - είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που απευθύνεται σε σχολεία, με σκοπό να μεταφέρει γνώσεις και πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν περισσότερες δεξιότητες και κριτική κατανόηση της κλιματικής αλλαγής, της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και της περιβαλλοντικής μετανάστευσης. Στοχεύει στην προώθηση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών σε ένα παγκόσμιο όραμα. Είναι στο σύνολό του ένα έργο μάθησης, που προάγει την ανάμειξη εκπαιδευτικών και μαθητών σε δραστηριότητες κινητοποίησης υπέρ ενός βιώσιμου τρόπου ζωής.

Αυτό το υλικό θα σας βοηθήσει να μιλήσετε για αυτά τα θέματα στην τάξη. Θα βρείτε περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από ειδικούς διαφόρων ειδικοτήτων (γεωγραφία, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, γεωπονία, οικονομία, οικολογία κ.ά.) και δραστηριότητες, όπως παιχνίδια ρόλων, μαθηματικές ασκήσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια που μπορείτε να υλοποιήσετε από κοινού με τους μαθητές σας.

Το περιεχόμενο και οι δραστηριότητες χωρίζονται σε τρία αλληλένδετα θέματα:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - 4 Ενότητες και δραστηριότητες για την τάξη 

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - 4 Ενότητες και δραστηριότητες για την τάξη 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - 4 Ενότητες και δραστηριότητες για την τάξη

Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε:

  1. Επιλεγμένους συνδέσμους για περαιτέρω ηλεκτρονικές πληροφορίες (βίντεο, εκθέσεις κ.λπ.)
  2. Ορισμένα δωρεάν ηλεκτρονικά εργαλεία για τη δημιουργία διαγραμμάτων, χαρτών και εκθέσεων
  3. Διάφορες πηγές για να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας (βιβλιογραφία, γλωσσάρι κ.λπ.)

Γιατί μιλάμε για περιβαλλοντική μετανάστευση; 
Το θέμα των περιβαλλοντικών προσφύγων είναι καινούργιο και επηρεάζει διάφορες διαστάσεις του συστήματός μας: κοινωνικές, περιβαλλοντικές, οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις, μεταξύ άλλων. Πρόκειται για ένα περίπλοκο παζλ και απαιτεί μια προσεκτική προσέγγιση σε όλα τα κομμάτια που την απαρτίζουν. Μας επηρεάζει; Ναι, είναι ένα συνεχές φαινόμενο που εκτιμάται ότι επηρεάζει περισσότερα από 250 εκατομμύρια ανθρώπους, αφού ζούμε στον ίδιο κόσμο και, όπως ακριβώς συμβαίνει με το φτερούγισμα μιας πεταλούδας, ό, τι συμβαίνει, ακόμα και μακριά μας, έχει αντίκτυπο σε μας.

Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση; 
Αυτό το υλικό θα μας δώσει την ευκαιρία να μιλήσουμε για εμάς: για την προσαρμοστικότητα και την ευελιξία μας, την έννοια της ταυτότητας και το μέλλον που μας περιμένει. Τι σημαίνει να είμαστε πολίτες του κόσμου και τι εννοούμε με τον όρο παγκόσμια ιθαγένεια. Η γη προσαρμόζεται στην κλιματική αλλαγή, η οικονομία αλλάζει και οι μετανάστες αναπτύσσουν σύνθετες δεξιότητες επιβίωσης. Οφείλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και ενεργοί παράγοντες αυτής της αλλαγής.

Χρησιμοποιήστε αυτό το περιεχόμενο ως σημείο εκκίνησης για την εργασία σας στην τάξη και χειριστείτε το με απόλυτη ελευθερία. Μεταβείτε στην ενότητα της μεθοδολογίας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή και την παιδαγωγική εστίαση του υλικού.

Μοιραστείτε συμβουλές, προτάσεις και νέες ιδέες για τη βελτίωση του υλικού: η ανταλλαγή και ο διάλογος είναι η βάση της γνώσης.

Καλή δουλειά! 

Η ομάδα του Same World 



Capture



Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 1948

Η εκπαίδευση πρέπει να αποβλέπει στην πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιακών ελευθεριών.  Πρέπει να προάγει την κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη φιλία ανάμεσα σε όλα τα έθνη και σε όλες τις φυλές και τις θρησκευτικές ομάδες, και να ευνοεί την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης. 
(Άρθρο 26.2

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 152
Newsletter
Publicité