Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
18 septembre 2017

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ 2017

Η εκδήλωση έχει ορισθεί να γίνει διεθνώς το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, δηλ. στις 30/9 και 1/10, στη χώρα μας όμως θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, προκειμένου οι  φορείς να έχουν τον αναγκαίο απαιτούμενο χρόνο για τη διοργάνωσή της.

 

Για το διεθνές πλαίσιο δείτε σχετικά το www.eurobirdwatch.eu

Για να θεωρηθεί όμως μια εκδήλωση ότι εντάσσεται στη Γιορτή Πουλιών, θα πρέπει να τηρεί ορισμένους όρους:  

1) Να έχει ως κύρια θεματολογία την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των περιοχών όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση στο μεγάλο τους ταξίδι.

2) Να περιλαμβάνει τουλάχιστον μια δράση παρατήρησης ή καταγραφής πουλιών ή περιήγηση σε βιοτόπους της περιοχής σας.

3) Να περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα έχουν κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση και τη γνώση για τα άγρια πουλιά και τη μετανάστευση.

4) Να περιλαμβάνεται στα Δελτία Τύπου και στις Ανακοινώσεις σας η Ορνιθολογική ως συν-διοργανωτής στα πλαίσια της διμερούς συνεργασίας μας.

 

Όπως γνωρίζετε συχνά η επιτυχία μιας εκδήλωσης μπορεί να κριθεί και από τις λεπτομέρειες: αν θα μαζέψουμε τα σκουπίδια μας και τα χαρτιά των εργαστηρίων, αν θα αφήσουμε τον προστατευόμενο βιότοπο μετά τη δράση καθαρό ή όπως τον βρήκαμε, αν θα δώσουμε νερό μία πολύ ζεστή ημέρα, αν ενεργοποιήσουμε και άλλους φορείς και τους ζητήσουμε να κάνουν κάτι συγκεκριμένο που θα προσθέσει στην ποιότητα της εκδήλωσης, αν θα βγάλουμε θεαματικές ή αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες κλπ.

Σημειώνουμε ότι το πλαίσιο της εκδήλωσης - πέρα από την τήρηση των βασικών παραπάνω όρων - επιτρέπει την αυτενέργεια και την αξιοποίηση δημιουργικών ιδεών από όλους μας. Οι συμπληρωματικές εκδηλώσεις - που συμβάλλουν με άλλους τρόπους στην ευαισθητοποίηση - είναι επιθυμητές και προσελκύουν διαφορετικούς ανθρώπους η κάθε μία. Έτσι ποδηλατικές πορείες, πεζοπορίες με παρατήρηση, εκθέσεις, προβολές, παραστάσεις και κάθε είδους δρώμενα με σχετική θεματολογία, απελευθερώσεις πουλιών, καθαρισμοί βιοτόπων κλπ προσθέτουν στην εκδήλωσή μας.

Η ευθύνη του κάθε οργανωτή είναι τα δρώμενα να έχουν την επιθυμητή ποιότητα και να μην ξεπερνούν τις τρέχουσες δυνατότητες. Είναι συχνά προτιμότερο να κάνουμε λιγότερα πράγματα και για λιγότερο κόσμο και να είναι προσαρμοσμένα στο θέμα, στις τοπικές συνθήκες, στις δυνατότητες και στο ανθρώπινο δυναμικό που τις υποστηρίζει.

Θα επαναλάβουμε ότι έχετε τη διακριτική ευχέρεια στην επιλογή χρόνου και τόπου των εκδηλώσεων και ειδικά αν συνεργάζεστε με σχολεία, αυτό είναι αναγκαίο λόγω των σχετικών διαδικασιών και της πρόσφατης έναρξης του σχολικού έτους.

 

Όσοι φορείς διαθέτετε συνεργάτες με εμπειρία στην αναγνώριση πουλιών, προτείνουμε να συμμετάσχετε και στην RIA (RapidInformationAction) στέλνοντάς μας την ίδια μέρα λίστα με τα είδη που παρατηρήσατε και τους αριθμούς τους.

 

Για τη συμπλήρωση της λίστας των συνεργαζόμενων φορέων σας στέλνουμε πάλι τη Φόρμα Συμμετοχής σε άλλη μορφή για να μπορείτε να την ανοίγετε όλοι. Μόλις γνωρίζετε περισσότερα για τις δικές σας εκδηλώσεις (με πιθανές ημερομηνίες), μου τη στέλνετε στο spsychas@ornithologiki.gr

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα βγάλουμε και το πρώτο δελτίο τύπου και θα επισυνάψουμε τους φορείς και τις εκδηλώσεις.

 

 

Θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε και φέτος!

 

Φιλικά

Σπύρος Ψύχας

Υπεύθυνος εκδηλώσεων

Τηλ. 210- 8228704 (εσωτ. 106) και 6974510976

E-mail: spsychas@ornithologiki.gr

           

GIORTHPOULION_2017_SMALL_SIZE

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 152
Newsletter
Publicité