Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
26 février 2018

1ος Σχολικός Διαγωνισμός «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» του British Council

ΘΕΜΑ:  Συμμετοχή των Περιβαλλοντικών Ομάδων στο 1ο Σχολικό Διαγωνισμό «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» του British Council

 

            Σε συνέχεια της συνεργασίας με το British Council, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, καλεί τους εκπαιδευτικούς που είχαν λάβει μέρος στο επιμορφωτικό σεμινάριο  πρόγραμμα Life Skills – Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες, αλλά και όποιον άλλο εκπαιδευτικό επιθυμεί να συμμετάσχει με την ομάδα του, ανεξάρτητα με το εάν εκπονεί πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,  στον διαγωνισμό με τίτλο: LifeSkills – Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες

Το πρόγραμμα LifeSkills – Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες αποτελείται από έξι βασικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, όπου μέσα από αυτές καθοδηγούνται οι μαθητές βήμα-βήμα στο να αντιληφθούν τα προβλήματα της κοινωνίας που απασχολούν τους ίδιους, καθώς και τον τρόπο που αυτά θα μπορούσαν να επιλυθούν δημιουργικά. Στο τέλος, κάθε ομάδα δημιουργεί μία εικονική κοινωνική επιχείρηση.

 

Όποια ομάδα θελήσει μπορεί να καταθέσει την ιδέα της στο διαγωνισμό και οι δέκα καλύτερες θα κληθούν σε μία τελική εκδήλωση διεκδικώντας πλούσια δώρα για τον εξοπλισμό της τάξης τους.

 

Ο διαγωνισμός  απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, Επαγγελματικών σχολών, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

 

Το British Council προσφέρει δωρεάν το βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο σε κάθε σχολείο ή εκπαιδευτικό που θα ήθελε να έρθει σε επαφή με το πρόγραμμα προκειμένου να αντιληφθεί τα οφέλη που αυτό μπορεί να έχει για τους μαθητές του. Επιπλέον στο τέλος κάθε σεμιναρίου δίνεται και βεβαίωση παρακολούθησης.

 

 

Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ύστερα από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) (Μαρούσι, 03/10/2017. Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.13.1/164630/Δ2) και υλοποιείται στα σχολεία και τις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης εντελώς δωρεάν.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής .

 

taut2

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριάκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr ή στο τηλέφωνο 210 369 2337 https://www.britishcouncil.gr/life-skills

 

 

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης : Ιωάννα Ντίνου

 

 

 

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης

 

 

 

 

Αθανάσιος Αλεξόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 152
Newsletter
Publicité