Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
19 février 2019

«Τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2019 για εκπαιδευτικούς Σχολείων Δ/νσεων Α/θμια

Το ΚΠΕ Αργυρούπολης σε συνεννόηση με τους Υπευθύνους Π.Ε. των Δ/νσεων Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης Α΄, Β΄ και Γ΄ Αθηνών, προγραμματίζει την πραγματοποίηση τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου (110ο από την ίδρυση του ΚΠΕ) για εκπαιδευτικούς των παραπάνω Δ/νσεων στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2019. Θέμα του σεμιναρίου θα είναι: «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία με υποθέματα: α. Δασικές πυρκαγιές και β. Ενέργεια: μια επίκαιρη θεώρηση υπό το πρίσμα των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής».

 Το σεμινάριο απευθύνεται συνολικά σε σαράντα οκτώ (48) εκπαιδευτικούς (8 από κάθε Δ/νση) που θα κατανεμηθούν από τον αρχικό προγραμματισμό σε 2 ομάδες των 24 ατόμων, μια για κάθε θέμα.

 Δηλαδή, από κάθε Δ/νση θα συμμετέχουν 4 εκπ/κοί στην ομάδα των δασικών πυρκαγιών και 4 στην ομάδα της ενέργειας. Σε περίπτωση που μια Δ/νση δεν συμπληρώνει τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχών, τα κενά θα συμπληρώνονται από αναπληρωματικούς εκπαιδευτικούς της άλλης.

Αιτήσεις μέχρι το μεσημέρι της  Δευτέρας 4 Μαρτίου 2019.

στη φόρμα: https://goo.gl/forms/aRB3qlrWkHuwjBwH3

 Η ημερομηνία είναι ανελαστική για τη διαδικασία έγκρισης του σεμιναρίου και των συμμετοχών από το Υπουργείο Παιδείας πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση για την πραγματοποίησή του.

 Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση συμμετοχής του Εκπαιδευτικού σημαίνει δεοντολογικά και ανάληψη υποχρέωσης συμμετοχής τόσο για την αποτελεσματική οργάνωση και υλοποίηση του σεμιναρίου αλλά και για τα οικονομικά του. Σε όσους παρακολουθήσουν κανονικά το σεμινάριο θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Οι συμμετέχοντες επίσης θα πάρουν φάκελο με πρόγραμμα και γραφική ύλη. Το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ (www.kpea.gr).

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αργυρούπολης και στο πεδίο (πλαγιά Υμηττού).

 Το Σεμινάριο θα είναι τριήμερο, και θα έχει  συνολική διάρκεια εικοσιμία (21) διδακτικές ώρες.

 

                                                                                                     ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2019:

16.45 - 17.30: Προσέλευση, εγγραφές, παραλαβή φακέλου με πρόγραμμα και γραφική ύλη. Αλληλογνωριμία. Στοχοθεσία του σεμιναρίου. Χωρισμός σε ομάδες.

17.30 - 18.30: Εισηγήσεις Υπευθύνων Π.Ε. Δ/νσεων Εκπ/σης (σε ολομέλεια ή σε ομάδες)

18.30 - 18.50: Διάλειμμα (προσφέρονται καφές, αναψυκτικά, κουλουράκια)

18.50 – 20.00: «Εκπαίδευση για την Αειφορία, προτεραιότητες, κλιματική αλλαγή» (εισήγηση Υπευθύνου ΚΠΕ).

20.00 – 21.20: Παρακολούθηση προγραμμάτων του ΚΠΕ στην τάξη σε δύο (2) ομάδες εκπαιδευτικών ανάλογα με την κατανομή ανά θέμα (τα προγράμματα παρουσιάζουν οι εκπαιδευτικοί της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ).

 

                                                                                           Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2019:

16.15 - 16.30: Προσέλευση

16:30 - 18:30: Συνέχεια της παρουσίασης των προγραμμάτων του ΚΠΕ  Αργυρούπολης  στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ και στο πεδίο (μεταφορά με πούλμαν των εκπ/κών του θέματος των Δασικών Πυρκαγιών στην πλαγιά του Υμηττού).

18.45 - 19.00: Διάλειμμα (προσφέρονται καφές, αναψυκτικά, κουλουράκια)

19.00 - 21.20: Παιδαγωγικά Εργαστήρια σχεδιασμού σχολικού προγράμματος σε δύο ομάδες με το συντονισμό των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Αργυρούπολης και των Υπευθύνων ΠΕ των Δ/νσεων Εκπ/σης που συμμετέχουν

(επιλογή θέματος, στοχοθεσία, μεθοδολογία προσέγγισης, χρονοδιάγραμμα, συνεργασία με τον Υπεύθυνο, συνεργασίες με ειδικούς επιστήμονες, τα ΚΠΕ  και την τοπική κοινωνία, συγκρότηση ομάδων εργασίας, πηγές πληροφόρησης, συγκέντρωση και ταξινόμηση υλικού, επισκέψεις πεδίου, εργαστηριακές μετρήσεις, σύνδεση με το αναλυτικό πρόγραμμα, κριτική σύνθεση, τεχνικές παρουσίασης, αξιολόγηση, κ.α.).

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019:

09.00 - 11.30: Συνέχεια των Παιδαγωγικών Εργαστηρίων σχεδιασμού σχολικού προγράμματος, ολοκλήρωση των σχεδίων και της προετοιμασίας των παρουσιάσεών τους στην ολομέλεια.

11:30 - 11:50: Διάλειμμα (προσφέρεται καφές, αναψυκτικά, κουλουράκια).

αρχείο λήψης

11:50 - 14:00: Ημίωρες παρουσιάσεις των προτάσεων των Ομάδων Εργασίας των Παιδαγωγικών Εργαστηρίων

14:00 - 14:45: Διάλειμμα (προσφέρεται σάντουιτς και νερό)

14.45 - 15.15: Διεθνή Προγράμματα του ΚΠΕ Αργυρούπολης: “Χρυσοπράσινο Φύλλο”, Εκπαιδευτικό υλικό για την Κλιματική Αλλαγή στα Γυμνάσια (Climate Change Kit for Secondary Schools, Πρόγραμμα COST για τον περιβαλλοντικά ενεργό πολίτη (Environmental Citizenship)

15:15 - 15:45: Συζήτηση με τους Εκπαιδευτικούς – Αξιολόγηση του σεμιναρίου.

 Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ (www.kpea.gr) για οδηγίες συγκοινωνιακής σύνδεσης και οδικής προσέλευσης στο ΚΠΕ Αργυρούπολης. Σημειώνουμε ότι λειτουργεί ο Σταθμός του Μετρό «ΑΛΙΜΟΣ» δύο δρόμους κάτω από το ΚΠΕ Αργυρούπολης που διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση των εκπαιδευτικών (έξοδος Μετρό: προς Αθήνα).

           

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 089
Newsletter
Publicité