Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
26 mai 2020

« Webinar γνωριμίας με την εκπαιδευτική πλατφόρμα " R.E.A.L (Relatable, Explained, and Applied to life) Science »

      

H Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης  Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών  θεμάτων, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική πλατφόρμα Σχολικού Επαγγελματικού προσανατολισμού και τα ΚΕΣΥ : 2ο Δ’ Αθήνας, Ρόδου και Χίου  σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν εξ αποστάσεως 2ωρη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, την Τετάρτη 3/6/2020 από τις 17.00 έως 19.00.

 

87980518_507624013280022_7673386324765704192_n

 Θέμα της συνάντησης θα είναι: «Γνωριμία με την εκπαιδευτική πλατφόρμα " R.E.A.L (Relatable, Explained, and Applied to life) Science"  »

           Πρόκειται για μια  εκπαιδευτική πλατφόρμα https://realscience.gr/  έχει στόχο να συμβάλλει, στην προώθηση της γνωριμίας με την επιστήμη, την έρευνα και  τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών/τριών και  μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων σε διάφορα εκπαιδευτικά πλαίσια, για άντληση πρωτογενών πληροφοριών από τους επιστήμονες , μέντορες που την πλαισιώνουν.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται αποκλειστικά από  Έλληνες εθελοντές ερευνητές και  επιστήμονες που βρίσκονται σε όλα τα μέρη του κόσμου .   

        Η εκπαιδευτική πλατφόρμα μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους των τύπους σχολικών μονάδων και δομών αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ. αρκεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να  συναντηθούν διαδικτυακά με ένα επιστήμονα συνεργάτη της. (Σχολική Μονάδα ή Σχολικά Τμήματα, Δ.Υ.Ε.Π., Τ.Ε., Τ.Υ., Σχολεία Φυλακών, Σχολεία Νοσοκομείων, Κ.Ε.Σ.Υ.)  

       Ειδικά για τις κλειστές δομές εκπαίδευσης είναι ιδανική αφού γίνεται  και εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς φυσική παρουσία. 

           H γνωριμία και συνέντευξη με επαγγελματίες και σημαντικές προσωπικότητες, (role model) βασικό στοιχείο της προτεινόμενης μεθοδολογίας.   Η συνάντηση με τον ειδικό κάθε μαθήματος φέρνει την βιωματική μάθηση στην τάξη , με τον πιο διαδραστικό, θελκτικό και ασφαλή τρόπο.

Το σεμινάριο μπορεί να φιλοξενήσει έως 100  εκπαιδευτικούς των παραπάνω Διευθύνσεων με δυνατότητα διεύρυνσης του αριθμού των συμμετεχόντων και  θα γίνει σε πλατφόρμα zoom 

 

Εφόσον επιθυμείτε να λάβετε μέρος σας παρακαλούμε να κάνετε αίτηση στη φόρμα  https://forms.gle/jfDYPpcRkpzkrnCFA

 

Θα λάβετε το link σύνδεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσετε.

Θα ακολουθήσει, ερωτηματολόγιο αξιολόγησης και email ανατροφοδότησης.

 

Κύρια ομιλήτρια θα είναι η δρ. Ελένη Σινοπούλου μεταδιδακτορική ερευνήτρια και ιδρυτής της πλατφόρμας https://realscience.gr/index.php/dt_team/57371/

Στο πάνελ των ομιλητών επίσης: η κ. Νάνσυ Μεγρέμη https://realscience.gr/index.php/dt_team/57364/ και η κ. Δέσποινα Δρίζου https://realscience.gr/index.php/dt_team/57491/ και ο κ.  Νικόλαος Αμανατίδης https://realscience.gr/index.php/dt_team/57544/

Την συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Αλέξανδρος Συμεωνίδης https://realscience.gr/index.php/dt_team/57444/

 

Θα υπάρχει χρόνος για παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες και η δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων.

 Η διεύθυνση του ΖΟΟΜ θα σας αποσταλεί στο email δηλώσατε στην φόρμα.

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 089
Newsletter
Publicité