Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια των  Υπευθύνων  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων  σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  B’ Αθήνας, Αχαΐας, Αργολίδας, Ημαθίας, Κυκλάδων,  Ρεθύμνου, Χανίων και Λακωνίας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων, προτίθενται να διοργανώσουν επιμορφωτικό εξ αποστάσεως σεμινάριο, με θέμα:

‘‘Από Τις Γκραβούρες Του Παρελθόντος Στα Σχέδιά Μας Για Το Μέλλον’’

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του υπό ίδρυση ομώνυμου Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των δράσεων που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 για τη σχολική κοινότητα.

Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι ο κ. Νίκος Μπελαβίλας - Καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος και από την Διεύθυνση της Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι κ.κ Βίλλυ Φωτοπούλου, Διευθύντρια Δνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Γιάννης Ν. Δρίνης, Λαογράφος, Προϊστάμενος Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων, και  Έλενα Μπαζίνη, ΠΕ Λαογράφων/Κοινωνικών Ανθρωπολόγων/Εθνολόγων, Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 (18.00 έως 21.00) και στους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετική βεβαίωση τεσσάρων (4) διδακτικών ωρών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

 

images

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έως το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 στις 14:00 στον σύνδεσμο https://forms.gle/DjLZVsiVC3NHraFT6

 

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα λάβουν με e-mail, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2021, τον απαραίτητο σύνδεσμο για την συμμετοχή τους στην  πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex. (ΠΡΟΣΟΧΗ: να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία).

 

Παρακαλούμε τους Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν το Σύλλογο Διδασκόντων/σκουσών.