Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
17 février 2021

Πρόσκληση σε εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα ‘‘1000 ΠΡΟΣΩΠΑ – Μαθαίνω να ζωγραφίζω πορτραίτα με τη μέθοδο της Λωξά

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Υγείας, , σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας ( δια της Υπευθύνου Σχ. Δραστηριοτήτων) Αχαΐας (δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων),  τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Λακωνίας και Σερρών (δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων), και την ομάδα καλλιτεχνών ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ προτίθενται να διοργανώσουν εκπαιδευτικό εξ αποστάσεως εργαστήριο, με θέμα:

‘‘1000 ΠΡΟΣΩΠΑ – Μαθαίνω να ζωγραφίζω πορτραίτα με τη μέθοδο της Λωξάντρας Λούκας’’

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 (18.30 έως 20.30) και στους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετική βεβαίωση συμμετοχής. Εμψυχωτές του εργαστηρίου θα είναι καλλιτέχνες της ομάδας ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους/όλες τους/τις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο σύνδεσμο https://forms.gle/mPXhEB5DUBkbaWnd6 έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 στις 14:00 για να  λάβουν με e-mail μέχρι το βράδυ της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου 2021, τον απαραίτητο σύνδεσμο για την συμμετοχή τους στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex και το υλικό του εργαστηρίου.

(ΠΡΟΣΟΧΗ: να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία).

Παρακαλούμε τους/τις Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν το Σύλλογο Διδασκόντων/σκουσών

                                                                                        

unnamed

unnamed (1)

Λίγα λόγια για την Ομάδα ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ, τη μέθοδο της Λωξάντρας Λούκας και το project 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ

Στην Ομάδα ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ συμμετέχουν καλλιτέχνες με ή χωρίς αναπηρία. Οι ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ασχολούνται με το θέατρο και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις. Μέλος της ομάδας είναι η Λωξάντρα Λούκας, καλλιτέχνιδα με σύνδρομο down, η οποία - με τη βοήθεια της Ελένης Δημοπούλου - επινόησε μια μέθοδο για να ζωγραφίζει πορτραίτα.

 

Η μέθοδος αυτή είναι εύκολη για οποιονδήποτε/οποιαδήποτε, καθώς περιλαμβάνει μια σειρά από απλά βήματα και σαφείς οδηγίες. Μπορεί να εφαρμοστεί σε σχολεία και Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης όλων των ηλικιών, από τα νήπια έως... Τα πορτραίτα μπορούν να αναφέρονται είτε σε πραγματικούς είτε σε φανταστικούς χαρακτήρες. Οι δημιουργοί των πορτραίτων, παράλληλα με τη ζωγραφική, περιγράφουν και λεκτικά τον χαρακτήρα που ζωγράφισαν. Η λεκτική περιγραφή μπορεί να είναι από μία λέξη έως ένα μακροσκελές κείμενο.

Στόχος της ομάδας είναι να ζωγραφιστούν πολλά πορτραίτα έτσι ώστε στο τέλος να δημιουργηθεί μια μεγάλη κοινωνία με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες (1000 πρόσωπα-1000 FacesProject), μια κοινωνία που να τα χωράει όλα. (Περισσότερα στο συνημμένο αρχείο, αλλά και στο σύνδεσμο https://issuu.com/endynamei/docs/1000_faces_project_________1?fbclid=IwAR3LfZ7bTSq-nOiWTeZQBHw5-UsCvhVBhaC0rttv4S0zF5SywT-bZA22174).

Στο εργαστήριο αυτό, θα παρουσιαστεί η μέθοδος της Λωξάντρας με στόχο οι εκπαιδευτικοί να την εφαρμόσουν στα σχολεία τους και να συμβάλουν στη διεύρυνση της κοινωνίας με τα 1000 πρόσωπα. Μπορεί κάλλιστα να εφαρμοστεί είτε ως δραστηριότητα στο πλαίσιο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων είτε στα μαθήματα σε κάποια διαθεματική εργασία, ακόμη και στο μάθημα των Καλλιτεχνικών. Ανάλογα με το ποιος/ποια εκπαιδευτικός εφαρμόζει τη μέθοδο, μπορεί να δοθεί διαφορετικός προσανατολισμός π.χ. σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης τα παιδιά μπορεί να φανταστούν και να περιγράψουν ζωγραφικά και λεκτικά χαρακτήρες που είτε νοιάζονται για το περιβάλλον είτε το καταστρέφουν... Ή μπορεί να μη δοθεί κανένας προσανατολισμός...

 

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 160
Newsletter
Publicité