ΘΕΜΑ : «Εκπαιδευτική πλατφόρμα Real Science »

 

H Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών  θεμάτων, σε συνεργασία με  την ΔΔΕ Β’ Αθήνας δια της Υπευθύνου  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τις Υπεύθυνες  Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ημαθίας και ΔΔΕ Ρεθύμνου, προγραμματίζει την πραγματοποίηση 2ωρου ενημερωτικού επιμορφωτικού Webinar την Τετάρτη 26/5 /2020 από τις 18.00 έως τις 20.00

 

 Θέμα του σεμιναρίου θα είναι η παρουσίαση της Εκπαιδευτικής πλατφόρμας, της φιλοσοφίας της, του ανθρώπινου δυναμικού της και της σύνδεσής της με την εκπαιδευτική διαδικασία,  τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και τα εργαστήρια νέων δεξιοτήτων.

 

          Πρόκειται για μια  εκπαιδευτική πλατφόρμα https://realscience.gr/ η οποία  μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους καθηγητές/τριες  όλων των ειδικοτήτων, αφού έχει στόχο να συμβάλλει, στην προώθηση της γνωριμίας με την επιστήμες, την έρευνα  και  τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών/τριών.

Η πλατφόρμα έχει εγκριθεί από το ΥΠΑΙΘ (αρ. έγκρισης 15-4-2021, Αρ.Πρωτοκόλλου:Φ.1/ΝΤ/74952/43735 /Δ7 ) για το Σχολικό έτος  20-21.

 

Το εγχείρημα υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές επιστήμονες.   Η εκπαιδευτική πλατφόρμα μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους/ες  τους/τις  εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο διδασκαλίας ή εκπόνησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων,  όταν  οι μαθητές χρειάζονται πρόσβαση σε πρωτογενής πηγές (επιστήμονες) , και σε όλους τους τύπους σχολικών μονάδων και δομών αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ. Ειδικά για τις κλειστές δομές εκπαίδευσης ή  για τηλεκπαίδευση  είναι ιδανική αφού  εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς φυσική παρουσία των επιστημόνων- συμβούλων.  

         H γνωριμία και συνέντευξη με επαγγελματίες και σημαντικές προσωπικότητες, (role model) είναι βασικό στοιχείο της προτεινόμενης μεθοδολογίας.   Η συνάντηση με τον ειδικό κάθε μαθήματος φέρνει την βιωματική μάθηση στην τάξη , με τον πιο διαδραστικό, θελκτικό και ασφαλή τρόπο.

Το σεμινάριο μπορεί να φιλοξενήσει έως 300 εκπαιδευτικούς των παραπάνω Διευθύνσεων και  θα γίνει σε πλατφόρμα ΖΟΟΜ.

Θα τηρηθεί η αναλογικότητα

 

Αιτήσεις στη φόρμα  https://forms.gle/edVPMpjKLxSMETap6

 

Θα λάβετε το link σύνδεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσετε την προηγουμένη του σεμιναρίου.

 

                                                Πρόγραμμα

       

         Καλωσόρισμα από τις Υπεύθυνες ΠΕ, Πολιτιστικών Θεμάτων και Σχολικών    Δραστηριοτήτων  κ.κ. Ιωάννα Δεκατρή, Ιωάννα Ντίνου,  Βαρβάρα Πετρίδου, Λένα Δημητριάδου , Κερασία Πετρογιάννη

 

Ομιλητές:

 

        Δρ Ελένη Σινοπούλου: https://tinyurl.com/myp7pe9z

 

        Δρ Νίκος Κυρίτσης https://tinyurl.com/c7jt2xx8

 

        Δρ Δήμητρα Ζάγουρα  https://tinyurl.com/ysp8dhmx

 

        Αλέξανδρος Συμεωνίδης Msc  https://tinyurl.com/3w9jadxs

      

     

142088322_233370834926371_9145319096439140298_n

 Παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες

 

 Ερωτήσεις

 

 Αξιολόγηση- Προτάσεις

 

Η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιωάννα Ντίνου

Η υπεύθυνη  Πολιτιστικών Θεμάτων Ιωάννα Δεκατρή