ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014-15
«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014-15»
Σας ενημερώνουμε ότι τα Γραφεία Καινοτόμων Δράσεων και Σχολικών Δραστηριοτήτων της Γ΄ΔΔΕ Αθήνας (Περιβαλλοντικής Αγωγής, Αγωγής Υγείας και Καταναλωτή και Πολιτιστικών Θεμάτων) οργανώνουν, από κοινού, «Φεστιβάλ παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων 2014-15»,πουθα λάβει χώρα σε σχολείο/α της Γ΄Αθήνας, το/τα οποίο/α θα οριστούν με νέο ενημερωτικό σημείωμα. Το Φεστιβάλ θα υλοποιηθεί μια ή περισσότερες ημέρες, μεταξύ των ημερομηνιών: από 11/5 έως 13/5/2015, με τη λήξη των σχολικών μαθημάτων και σύμφωνα με τη ισχύουσα εγκύκλιο.
- Καλούνται όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετάσχουν με παρουσίαση προγραμμάτων (περιβαλλοντικών, αγωγής υγείας & πολιτιστικών ) που υλοποίησαν κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-15, να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα, μέχρι την Πέμπτη 23/4/2015: http://goo.gl/forms/867RwIEmyr
Οι συμμετοχές θα πρέπει να ακολουθούν τις παρακάτω προδιαγραφές και προϋποθέσεις:
- Το φεστιβάλ θα υιοθετήσει τη μορφή της έκθεσης με «περίπτερα» των προγραμμάτων. Δεν υπάρχει η δυνατότητα προβολών και υποστήριξης ηλεκτρονικών μέσων.
- Κάθε πρόγραμμα μπορεί να έχει στη διάθεσή του χώρο τόσο, όσο ένα θρανίο και δύο καρέκλες, πίσω από τα οποία μπορεί να στηθεί ένα ή δύο ταμπλό («περίπτερο») .
- Τα θρανία και καρέκλες θα παρασχεθούν από το σχολείο στο χώρο του οποίου θα γίνει η εκδήλωση.
- Κάθε πρόγραμμα θα πρέπει να φέρει το δικό του ταμπλό, όπου θα παρουσιάζει στιγμές/φωτογραφίες , στοιχεία, κατασκευές, έντυπα, αφίσες ή γενικότερα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων που υλοποίησε, το οποίο θα στερεώσει – παρουσιάσει με δικά του μέσα.
- Η ευθύνη για το στήσιμο των «περιπτέρων» των προγραμμάτων και την παράδοση καθαρού του χώρου που κατέλαβε κάθε παιδαγωγική ομάδα, αναλογεί στους συναδέλφους και την ομάδα που φιλοξενήθηκε εκεί.
- Αν κάποια παιδαγωγική ομάδα επιλέξει τη χρήση Η/Υ- Laptop, για την παρουσίαση των δράσεών της, θα πρέπει να μεριμνήσει για αυτονομία των υποδομών που θα φέρει μαζί της και αυτό θα λάβει χώρα στο «περίπτερό» της, ενώ θα πρέπει να προσέχει η ίδια η ομάδα για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών αυτών μέσων.
- Προβλέπεται η υλοποίηση του φεστιβάλ σε σχολείο/α που θα φιλοξενήσουν στο χώρο τους παρουσιάσεις όμορων δήμων- μια ημέρα, εργάσιμες ώρες το καθένα, αλλά αυτό θα αποφασιστεί προσεχώς, ανάλογα με τον αριθμό των προγραμμάτων που θα δηλώσουν συμμετοχή, τις περιοχές από τις οποίες προέρχονται τα περισσότερα και τις ανάγκες που οι διοργανώτριες θα κρίνουν ότι υπάρχουν.
- Κάθε πρόγραμμα/σχολείο θα απασχοληθεί μόνο μια ημέρα (ή στις 11/5, ή στις 12/5, ή στις 13/5/2015) ώρες σχολικού προγράμματος. (8:00-9:00, προσέλευση ομάδων- στήσιμο περιπτέρων, 9:00-13:00 έκθεση, 13:00-14:00 τακτοποίηση-παράδοση του χώρου και αποχώρηση από το φιλοξενούν σχολείο).
Για περισσότερες πληροφορίες, ανά θεματική κατηγορία σχολικών προγραμμάτων:
- Περιβαλλοντική Αγωγή:Ιωάννα Ντίνου, τηλ. 2105754479, 6944848669
- Αγωγή Υγείας:Αιμιλία Τσαμουρά, τηλ. 2105754479, 6932082720
- Πολιτιστικά Θέματα: Ιωάννα Δεκατρή, τηλ. 2105754479, 6980009425
Σημείωση: Αν κάποιο πρόγραμμα έχει διακοπεί, παρακαλείται ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας να ενημερώσει σχετικά την αντίστοιχη υπεύθυνη.
Παρακαλούμε τους Διευθυντές των σχολείων της Γ΄ΔΔΕ για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων στο σχολείου τους.
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης
Γεώργιος Ζαφειρακίδης |