Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
20 juin 2023

Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων είναι  στις 20 Ιουνίου,  αποτελεί μια ευκαιρία για να τιμηθούν οι πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο και να αναδειχθεί η ανάγκη για προστασία των δικαιωμάτων τους. Η ημέρα αυτή επίσης αποτελεί μια ευκαιρία για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σχετικά με την κατάσταση των προσφύγων και να δοθεί βήμα στη φωνή τους.

''Κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη έχει το δικαίωμα να αναζητάει ασφάλεια – όποιος ή  όποια κι αν είναι, από όπου κι αν προέρχεται και οποτεδήποτε αναγκάζεται να ξεριζωθεί.''UNHCR 

Σύμφωνα με την UNHCR (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες), υπάρχουν πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τις πατρίδες τους λόγω συγκρούσεων, βίας και διώξεων. Αυτό αντιστοιχεί σε έναν στους 97 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, πάνω από το μισό των προσφύγων είναι παιδιά.

Η παγκόσμια κοινότητα έχει αναλάβει δράση για να βοηθήσει τους πρόσφυγες μέσω διάφορων μέσων, όπως η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση, και η παροχή καταφυγίου. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η ανάγκη για περισσότερη χρηματοδότηση και η ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

Η  Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων είναι μια ευκαιρία για να αναδειχθεί η ανάγκη για προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σχετικά με την κατάστασή τους.

''Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμούμε το θάρρος και την ελπίδα εκατομμυρίων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή εξαιτίας του πολέμου, της βίας και των διωγμών. Φέτος τιμώ την ημέρα αυτή από την Κένυα, όπου έχω συναντήσει πρόσφυγες γεμάτους από δύναμη και φιλοδοξία, παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω συγκρούσεων, ξηρασίας και άλλων δεινών.''Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi,


1. UNHCR (https://www.unhcr.org/)
2. Amnesty International (https://www.amnesty.org/)
3. International Rescue Committee (https://www.rescue.org/)

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-06-20 201235

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 170
Newsletter
Publicité