Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
16 novembre 2013

Ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τις επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014.

aithsh_ekpaideftikou_KPE

 

  Σας ενημερώνουμε ότι σχετικά με τις επισκέψεις εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), η αίτηση όπως και το προηγούμενο έτος θα υποβάλλεται από έναν επιμορφωμένο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση εκπαιδευτικό. Σας αποστέλλουμε τον τύπο της αίτησης την οποία πρέπει να συμπληρώσει ο εκπαιδευτικός προκειμένου να επισκεφθεί κάποιο ΚΠΕ. Σε περίπτωση που κάποιος  έχει ήδη συμπληρώσει την αίτηση να την αντικαταστήσει με τη συνημμένη.

 

                                   Για τους πρώτους μήνες του σχολικού έτους και μέχρι την έγκριση των προγραμμάτων μπορούν να επισκέπτονται τα ΚΠΕ  για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων  σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία  ανήκει το ΚΠΕ. Μετά την έγκριση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων οφείλει βάσει του καθηκοντολογίου του,  να αποστείλει σε κάθε ΚΠΕ κατάσταση των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους  οι οποίοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το ΚΠΕ.

 

                    Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους σε πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης είναι η προηγούμενη επιμόρφωση τουλάχιστον ενός εκπαιδευτικού από την ομάδα των εκπαιδευτικών-συνοδών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Η επιμόρφωση  πιστοποιείται  από  τον  Υπεύθυνο  Π.Ε.  ή τον Υπεύθυνο  Σχ.Δρ. ή από βεβαιώσεις

 

 

σεμιναρίων τα οποία έχει παρακολουθήσει ο εκπαιδευτικός σε διάφορα ΚΠΕ.  Παρακαλούνται οι Υπεύθυνοι Π.Ε. και Σχ.Δρ. καθώς και τα ΚΠΕ, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία πιστοποίησης της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων με τα ονόματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν λάβει μέρος  στις επιμορφώσεις. Η βάση δεδομένων θα επικαιροποιείται διαρκώς.

 

   Επιπλέον προϋπόθεση για την εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(ΚΠΕ) είναι η εκπόνηση εγκεκριμένου Περιβαλλοντικού Προγράμματος. Οι Υπεύθυνοι θα φροντίζουν ώστε οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι καταθέτουν αίτηση να εκπονούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

 

   Κάθε σχολείο έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση σε δύο ΚΠΕ. Συνεπώς οι επισκέψεις που δύναται να πραγματοποιήσει είναι μία (1) σε ΚΠΕ εντός εμβέλειας και μία  (1) εκτός εμβέλειας. Οι εμβέλειες παραμένουν οι ίδιες (βλ. έγγραφο 154927/Γ7/7-12-2010).

 

                Όλες οι αιτήσεις για τα ΚΠΕ θα γίνονται μέσω των Yπευθύνων μέχρι τις 29-11-2013.

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 089
Newsletter
Publicité