Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
16 octobre 2015

Ανατροφοδότηση/ Αξιολόγηση της Εσπερίδας 15/10/2015

κατάλογος

Με την συμμετοχή 40 εκπαιδευτικών , 5 γονέων και 2 μαθητών και 19 Σχολείων που συμμετείχαν στην Εκθεση Φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε χτες η Εσπερίδα της Γ'Δ/σης με την ευκαιρία της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπ/σης.

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής της Δ/σης άνοιξε την ημερίδα με μια εισήγηση πρόταση για "Ημέρες Ανοιχτής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης''  και στην συνέχεια αρουσιάστηκαν  έξι περιβαλλοντικά προγράμματα, ένα εκπαιδευτικό παιγνίδι για την κλιματική αλλαγή και μια ερευνητική εργασία:

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων

«Σηκώσαμε τις άγκυρες ψάχνουμε για λιμάνι» Κων/να Σταυροπούλου ΠΕ02 & ΠΕ05  Διευθύντρια 5ου Γ/σιου Αιγάλεω. 5ο Γ/σιο Αιγάλεω.

«Προσεγγίζοντας βιωματικά το δάσος» Ασημίνα Ζαμπούνη ΠΕ 02 Διευθύντρια 2ου Γ/σιου Χαιδαρίου . 2ο Γ/σιο Χαιδαρίου.

«Σχολικός κήπος: καλλιεργώ μέρος της τροφής μου » Στυλιανός Μπάλλος ΠΕ 11 Διευθυντής 6ου Γ/σιου Χαιδαρίου- Μαριώλη Ελένη 11.  6ο Γ/σιο Χαιδαρίου

« Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – Ηλιακή & Αιολική» Παναγιωτοπούλου Μαρίνα ΠΕ12.01– Βαγιάνης Δημήτριος ΠΕ19.  5ο ΓΕΛ Ιλίου

Διάλειμμα – Περιήγηση στην Εκθεση Φωτογραφίας - Ψηφοφορία

«Τον κακό μας τον καιρό» Βιωματικό επιτραπέζιο παιγνίδι  Φιλαρέτη ΚαλομενίδουΠΕ04 (Χημικός) –- Ανδρέας Χατζημηνάς ΠΕ19.   3ο Γ/σιο Αιγάλεω.

«Με ρόδα προς την αειφορία » Κριμιτζά Κρυστάλλω ΠΕ07.Νίκη Καμπέρη ΠΕ15  4ο Γ/σιο Χαιδαρίου

«Ενναλακτικες δραστηριοτητες (σπορ) στη φύση» Περιβαλλοντικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με  Ερευνητική Εργασία  Μέγγουλης Χρήστος ΠΕ11.  1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης

 «Πρασινίζουμε το Σχολείο μας» Ψαρράς Θεόδωρος ΠΕ 12.08. 2ο Γ/σιο Καματερού

«Ενα Σχολείο στον Ελαιώνα» Ερευνητική Εργασία Β’Λυκείου  Οικονόμου Δήμητρα ΠΕ04(Φυσικός) 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω.

 

PHOTOS : Η ψηφοφορία έγινε μεταξύ καφέ και σπανακόπιτας στο διάλειμμα με την παιγνιώδη μέθοδο (  DOT-mocracy )του αυτοκόλλητου ( δύο τον αριθμό) που μοίραζε στους συμμετέχοντες η Υπεύθυνη Π.Ε.της Α/θμιας Γ'Αθήνας να τα τοποθετήσουν κατά το δοκούν.

Φύλαξη της ΄΄κάλπης '' δεν υπήρχε!!!

Η Υπεύθυνη της Β/θμιας εθαύμασε όλες τις συμμετοχές και ψήφισε....την σπανακόπιτα ( εξαιρετική ) προσφορά της Δ/τριας κ. Σταυροπούλου.

Η καταμέτρηση στο τέλος της διαδικασίας μετά και την προσέλευση όσων κάπνιζαν στον εξωτερικό χώρο είναι:

                1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 7 ψήφοι

                3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 7 ψήφοι

                4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 8 ψήφοι

                6ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ 7 ψήφοι

Ολα τα συμμετέχοντα Σχολεία στην Εκθεση Φωτογραφίας έλαβαν αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής!!!

Ευχαριστούμε την κ. Ελένη Νιάρχου ( Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Α/θμιας Γ'Αθήνας) βοήθησε στον συντονισμό της ροής της εσπερίδας, την κυρία Κων/να Σταυροπούλου Διευθύντρια του 5ου Γ/σιου Αιγάλεω για την θερμή φιλοξενία και το  Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό & την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και ειδικά τον κ.Βασίλη Ψαλλιδά για την προσφορά 3 εκπαιδευτικών πακέτων ''το δώρο της Βροχής'' που προσφέρθηκαν σαν έπαθλο στα 3 Γυμνάσια.

Οσα Σχολεία δεν έλαβαν το εκπαιδευτικό πακέτο έχουν την δυνατότητα να το αποκτήσουν μαζί με ενημερωτική επίσκεψη του κ. Ψαλλιδά στο χώρο τους.

 

Στο 6o ΓΕΛ Αιγάλεω το Γραφείο Περιβαλλοντικής της Γ'ΔΔΕ Αθήνας πρόσφερε το βιβλίο της αείμνηστης , ξεχωριστής ''δασκάλας''στην Π.Ε.  Κων/νας Σχίζα ''Συστημική σκέψη στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση''.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον σύμβουλο κ. Νικολουδάκη που επέτρεψε στην κ. Οικονόμου να παρουσιάσει την ερευνητική εργασία της περιβαλλοντικού περιεχομένου και την Δ/τρια κ. Καπετανίδου .

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που έλαβαν μέρος να συμπληρώσουν την παρακάτω  φόρμα αξιολόγησης , ώστε να βελτιώνουμε την ποιότητα της επιμόρφωσης που παρέχουμε :http://goo.gl/forms/aiwEAyjYKf

Οι απαντήσεις είναι ανώνυμες και ορατές από όλους στον παρακάτω σύνδεσμο.

Απαντήσεις της αξιολόγησης  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1CrRaJbr3aLyOZ4R3dyhmsE0X7JDGl5gehIhDfzasaNE/edit?usp=sharing

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 154
Newsletter
Publicité