Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
15 décembre 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Β/ΜΙΑΣ & Α/ΘΜΙΑΣ ΤΗΣ Γ'Δ/ΣΗΣ

ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΔΙΑΖΩΜΑ" , 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18-12-2015, ΩΡΑ 17:15-19:30, 4 ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟ:

«Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα:   Η αξία των συνεργειών για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς»

 

κατάλογος

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, σε συνεργασία με τη Δ/νση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, και την Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα», διοργανώνουν ενημερωτικό-επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα: Η αξία των συνεργειών για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς».

  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, 17:00 -19:30 στο  4o Γ.Ε.Λ. Αιγάλεω,  Ιερά Οδός & Μυστρά 1, Τηλέφωνο: 210 59 02 859.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με το ευρύτερο έργο και τις ειδικότερες εκπαιδευτικές δράσεις του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και η ανάδειξη των δυνατοτήτων συνεργασίας του με τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Προγραμμάτων.

Βασικός  σκοπός ίδρυσης και λειτουργίας του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» είναι η ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, καθώς και η εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητα των πολιτών (www.diazoma.gr). Στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης του, το Διάζωμα επιδιώκει τη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, με σκοπό την ενθάρρυνση των μαθητών να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα, αυτό το κορυφαίο επίτευγμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, που συνέβαλε στην έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και στην άνθιση της πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας. Για τον παραπάνω σκοπό έχει σχεδιάσει τη δράση: «Υιοθεσία  αρχαίων  θεάτρων.  Μαθητές  ξεναγούν  μαθητές  στα  αρχαία θέατρα», που είναι εγκεκριμένη από το ΥΠ.Π.Ε.Θ (Αρ. Πρ.:Φ.13.1/151278/Δ2- 28/09/2015).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό υλικό που είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα του Σωματείου, καθώς και τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα εκπόνησης της παραπάνω δράσης. Εισηγητές θα είναι ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», η κ. Μαίρη Μπελογιάννη, Φιλόλογος, Δρ. Αρχαιολογίας και ο Ευδόκιμος Φρέγκογλου, υπεύθυνος πολυμεσικών εφαρμογών του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο: ….ως και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν από τη Γ΄ΔΔΕ Αθήνας  θα ειδοποιηθούν με e-mail που θα σταλεί στα σχολείο τους και στο προσωπικό τους e-mail (αυτό που θα έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής) την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015.

Για  περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ιωάννα Δεκατρή: 2105754479, 6980009425

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν σχετικά τους εκπαιδευτικούς.

ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 4ου ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ  &

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

17:15-17:30

 

Προσέλευση-Εγγραφές

 

17:30-18:00

 

Η αξία και η μαγεία των συνεργειών, Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»

 

18:00-18:45

 

Εμπνέοντας αγάπη για τα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά σε μαθητές,  Μαίρη Μπελογιάννη, Φιλόλογος, Δρ. Αρχαιολόγος

 

 

18:45-19:15

 

Προβολή video-παραγωγών του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», Ευδόκιμος Φρέγκογλου, 3D Generalist/Υπεύθυνος πολυμεσικών εφαρμογών στο «ΔΙΑΖΩΜΑ»

 

19:15-19:30

 

Λήξη σεμιναρίου-παραλαβή βεβαιώσεων

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 170
Newsletter
Publicité