Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
21 février 2017

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ''ΦΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΕΕΠΦ Πρόσκληση ένταξης σχολικών μονάδων

Πρόσκληση ένταξης σχολικών μονάδων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φύση χωρίς σκουπίδια»

Το Εθνικό Θεματικό Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φύση χωρίς σκουπίδια» και σε συνέχεια της ανανέωσης της λειτουργίας του για τα σχολικά έτη 2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019 βάσει της υπ’ αρ. πρωτ.  19864/Δ2/7/02/2017  απόφασης του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., καλεί:

α) τις σχολικές μονάδες όλης της χώρας που υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συναφές με τη θεματολογία του Δικτύου να ενταχθούν στο Δίκτυο και

β) τις σχολικές μονάδες όλης της χώρας που έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό κατά το προηγούμενο σχολικό έτος να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους.

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φύση χωρίς σκουπίδια» ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ελλάδα το 1996 και αποσκοπεί όχι απλά στο μάζεμα των σκουπιδιών αλλά, κυρίως, την ευαισθητοποίηση του Έλληνα για μια φύση χωρίς σκουπίδια, για ένα καθαρό, νοικοκυρεμένο περιβάλλον.

Οι βασικές θεματικές ενότητες στις οποίες επικεντρώνονται οι Εθελοντικές Ομάδες- επιλέγοντας τμήμα ή και το σύνολο αυτών- είναι:

  • Δράσεις ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με τη σωστή διαχείριση και τη μείωση της σπατάλης των φυσικών πόρων (δημιουργία και διανομή φυλλαδίων, καμπάνιες με θεατρικά και άλλα δρώμενα με θέμα τα στερεά και υγρά απόβλητα και το περιβάλλον, σχολικές εκδηλώσεις, κ.ά.)
  • Εντοπισμός, υιοθεσία, καθαρισμός  φυσικού χώρου που επιβαρύνεται με απορρίμματα
  • Δράσεις για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από τις περιοχές ανεξέλεγκτης ρίψης με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Δράσεις για την προστασία του χώρου (τοποθέτηση πινακίδων, παραγωγή εντύπου ευαισθητοποίησης και διανομή του στο σχολείο και την τοπική κοινωνία κ.ά.)
  • Κομποστοποίηση: παραγωγή λιπάσματος από οργανικά απορρίμματα
  • Επαναχρησιμοποίηση υλικών: Κατασκευές και δημιουργίες από ανακυκλώσιμα/«άχρηστα»  υλικά
  • «Άλλοι πετούν, άλλοι πεινούν». Έμφαση στις ανθρώπινες αξίες και το περιβάλλον. Ανάληψη πρωτοβουλιών σε σχέση με το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην αξιοπρεπή διαβίωση. Θα τηρηθούν οι αρχές της αλληλεγγύης,  του εθελοντισμού και κυρίως της εχεμύθειας.

Από το σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό υλικό του δικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο υπάρχουν στην ιστοθέση http://www.eepf.gr/en/fusi_xwris_Skoupidia και επίσης παρέχονται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο τηλέφωνο 2103224944 (εσωτ.113) 8.00πμ- 15.00μμ και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου education@eepf.gr.

 

images

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται:

α) να μελετήσουν τη διαδικασία υλοποίησης προγράμματος στο πλαίσιο του Δικτύου

β) να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την υποβάλλουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου education@eepf.gr.

Η σχολική μονάδα που υποβάλει την αίτηση ενημερώνει και τον αντίστοιχο/η Υπεύθυνο/η Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Π.Ε. ή Δ.Δ.Ε. στην οποία υπάγεται.

ΑΙΤΗΣΗ :FXS_AITHSH_SYMMETOXHS_2017

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: FXS_DIADIKASIA_YLOPOIHSHS_2017

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 167
Newsletter
Publicité