Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
4 décembre 2017

" Ζώντας Όλοι Μαζί "Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το  BritishCouncilκαι τη Διεύθυνση  Β΄/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας , το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το BritishCouncilκαι  τη Διεύθυνση  Β΄/ θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας για τη διοργάνωση σεμιναρίου με τίτλο :

 

" Ζώντας Όλοι Μαζί "

               

Το πρόγραμμα «Ζώντας όλοι μαζί», περιλαμβάνει ανάπτυξη δεξιοτήτων για εκπαιδευτικούς και βασίζεται στη διαδραστική μάθηση. Η μεθοδολογία αυτή έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στο να κινητοποιεί ομάδες και άτομα να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της μάθησης και να βελτιώσουν σημαντικά δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Ο σχεδιασμός των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για την κατάσταση των προσφύγων και μεταναστών ανά τον κόσμο και την αποσαφήνιση εννοιών και αντιλήψεων σχετικά με το διεθνές νομικό καθεστώς που τους αφορά και τη νομιμοποίηση τους.  

                Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να εξοικειωθούν με εργαλεία ένταξης και διαπολιτισμικού διαλόγου στις τάξεις τους υπό το πρίσμα της υποδοχής παιδιών προσφύγων και μεταναστών. Στο πλαίσιό του θα διερευνηθούν επίσης οι κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι με τους μαθητές/-τριες τους στη τάξη τους.

                Το σεμινάριο απευθύνεται σε 30 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις προαναφερθείσες Διευθύνσεις και θα διεξαχθεί στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού, Τζαβέλλα 64, (δείτε το χάρτη : https://www.google.gr/maps/@38.0040808,23.7911261,15z) το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρες 9:30π.μ.-16:30μμ.

Το σεμινάριο θα έχει βιωματικό-εργαστηριακό χαρακτήρα .

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9:30-10.00 : Καλωσόρισμα και εισαγωγή

Συζήτηση με εκπαιδευτικούς για την ανάδειξη αναγκών, προκλήσεων και καλών πρακτικών στις τάξεις τους, Εκπαιδευτικός τομέας της UNICEF

10:00-13:00 : Ανθεκτικές Τάξεις–Δρ Ειρήνη Αδαμοπούλου, Σχολική Ψυχολόγος -Υπεύθυνη Παιδικής Προστασίας στο Εκπαιδευτικό κέντρο του Σκαραμαγκά, BritishCouncil

13:00-14:00 Μεσημεριανό

14:00-16:30 Επιλογή βιωματικών δραστηριοτήτων από τα εγχειρίδιαΔεξιότητες Ζωής και Ζώντας Όλοι Μαζί  - Εκπαιδευτής/-τρια του BritishCouncil

  • Τι θα έπαιρνες μαζί σου; (Δραστηριότητα προσομοίωσης –δουλειά σε ομάδες)
  • Να μείνω ή να φύγω; (Αφήγηση ιστορίας, ανάλυση πληροφοριών, λήψη αποφάσεων)
    • Με ποιόν θα θέλατε να ζείτε; (Μια δραστηριότητα για τα στερεότυπα και επαναλαμβανόμενα μοτίβα διακρίσεων)

 

images

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής . Καφές, βουτήματα και ελαφρύ γεύμα στη διάρκεια της ημέρας θα καλυφθούν από τη διοργάνωση

 

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα :

 

https://goo.gl/forms/JDUFk6MnJKe8iMI82

 

  έως και την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου  2017.

 

Στην επιλογή, θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία που υποδέχονται παιδιά πρόσφυγες/μετανάστες στις πρωινές τάξεις, τάξεις υποδοχής, ΔΥΕΠ.

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την επιλογή τους στο σεμινάριο, και στα προσωπικά τους e-mails που έχουν δηλώσει στην φόρμα .

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε περίπτωση κωλύματος, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να επικοινωνήσουν άμεσα με την Υπεύθυνη Π.Ε. , έτσι ώστε να καλυφθούν οι κενούμενες θέσεις από αναπληρωματικούς.

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 168
Newsletter
Publicité