Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
27 septembre 2019

Ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά προγράμματα του ΚΠΕ Λαυρίου και πρόσκληση σχολικών μονάδων

Το ΚΠΕ Λαυρίου έχει σχεδιάσει και υλοποιεί 9 μονοήμερα προγράμματα ΠΕ που απευθύνονται σε περιβαλλοντικές ομάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατάλληλα προσαρμοσμένα για την κάθε βαθμίδα. Πρόκειται για τα ακόλουθα προγράμματα:

Μονοήμερα προγράμματα

  1. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥ è Σχετικό με: βιομηχανική κληρονομιά, εξάντληση φυσικών πόρων, βιομηχανικά απόβλητα – 3 εργαστήρια στο ΚΠΕ (1. Παραγωγή αττικού τετράδραχμου 2. Εργαστήριο υλικών και ορυκτών 3. Εξερεύνηση Γαλλικής Εταιρείας με φύλλα εργασίας). Απευθύνεται σε μαθητές Ε, Στ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
  2. ΑΡΓΥΡΟΥ ΠΗΓΗ è Σχετικό με: αρχαία μεταλλουργία, εξοικονόμηση νερού στα αρχαία πλυντήρια, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων. Απευθύνεται σε μαθητές Ε, Στ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
  3. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  è Σχετικό με:  την νεοκλασική και βιομηχανική αρχιτεκτονική του Λαυρίου με την μορφή αστικού περιβαλλοντικού μονοπατιού που αναδεικνύει την αρχιτεκτονική ποικιλότητα της πόλης και την εντάσσει στην ιστορία της. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
  4. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ è Σχετικό με: Διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση, κομποστοποίηση με αντίστοιχα 3 εργαστήρια στο ΚΠΕ (για πρωτοβάθμια) ή στην πόλη του Λαυρίου (για δευτεροβάθμια). Απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
  5. ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ è Σχετικό με: χλωρίδα Εθνικού δρυμού Σουνίου (περιβαλλοντικό μονοπάτι στο δάσος, που χαρακτηρίζεται από φρυγανική χλωρίδα, πεύκα και διάφορα αρχαία και νεώτερα μνημεία – διασύνδεση φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος). Απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
  6. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ è Σχετικό με: το λιμάνι ως αναπτυξιακό μοχλό για την περιοχή, προβλήματα και προοπτικές του υπάρχοντος λιμανιού. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
  7. ΓΙΑΛΟ -  ΓΙΑΛΟ è Σχετικό με: θαλάσσια οικοσυστήματα και Posidonia oceanica (2 εργαστήρια στο πεδίο: 1. για βιοποικιλότητα 2. για ανθρώπινες παρεμβάσεις στο τοπίο). Απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
  8. ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΑΣΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ è Σχετικό με: φυσική αναγέννηση έπειτα από δασική πυρκαγιά (μονοπάτι στη θέση Χάος που έχει καεί κατά το ήμισυ). Απευθύνεται σε μαθητές Δ, Ε, Στ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
  9. ΠΡΟΣΑΤΑΤΟΛΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ è Σχετικό με: τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου δανειζόμενοι στοιχεία από το αγώνισμα του προσανατολισμού. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

 

images

Τα μονοήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ περιλαμβάνουν ενημέρωση στην αίθουσα διδασκαλίας του ΚΠΕ, καθώς και βιωματικά εργαστήρια που βρίσκονται είτε στους χώρους του ΚΠΕ είτε στο πεδίο που ποικίλει ανάλογα με το πρόγραμμα. Περισσότερες πληροφορίες για την στοχοθεσία και μεθοδολογία των προγραμμάτων μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρει στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Λαυρίου.

Για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2019, το ΚΠΕ Λαυρίου, όπως κάθε χρόνο, δέχεται σχολικές επισκέψεις από σχολεία της οικείας περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης.

 

Μαρία Καγιάφα

 

 

Υπεύθυνη ΚΠΕ Λαυρίου      

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 198
Newsletter
Publicité