Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
17 juin 2020

Πανελλαδική τηλε-ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τα αίτια και τις επιπτώσεις της ρύπανσης από πλαστικά και μικροπλαστικά

  Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Α’, Β, Γ’, Δ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Ανατ. Θεσσαλονίκης, Κυκλάδων, Πέλλας, Πρέβεζας και Δωδεκανήσου και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Β’, Γ’ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ημαθίας, Έβρου, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Σερρών, Χανίων, Χίου και Κυκλάδων, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνουν πανελλαδική τηλε-ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής Δράσης «ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ», με θέμα:

 

«Ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις θάλασσες: αίτια και επιπτώσεις για το περιβάλλον και την υγεία μας»

 

104318719_2364118013882428_5690953928128353111_n Στόχος της τηλε-ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών για το τεράστιο πρόβλημα από τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις θάλασσες και στους ωκεανούς, καθώς περισσότερο από 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά. Τα πλαστικά απόβλητα ρυπαίνουν όλο και περισσότερο τους ωκεανούς, το 2% έως 5% όλων των πλαστικών καταλήγουν στις θάλασσες και στη συνέχεια καταναλώνονται από ψάρια και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς, με αποτέλεσμα να εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.  Επιπλέον, η συνεργασία των 27 Διευθύνσεων της χώρας δίνει την ευκαιρία συνάντησης και αλληλεπίδρασης εκπαιδευτικών σε ένα «χωροχρόνο» που εκμηδενίζει τις χιλιομετρικές αποστάσεις που τους χωρίζουν.

    Η τηλε-ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς, όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι/ες υπηρετούν στα σχολεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που διοργανώνουν την τηλε-ημερίδα, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η που ανησυχεί για τις δραματικές παγκόσμιες επιπτώσεις των πλαστικών αποβλήτων στη θάλασσα, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας μας. 

  Η τηλε-ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων webexevents, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρες 18:00-20:00. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική.

 

Εισηγητές:

  • Δρ Κώστας Νικολάου- Χημικός Περιβαλλοντολόγος, Επισκέπτης  Καθηγητής Οικολογίας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας στο ΑΠΘ και Πρόεδρος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας "UnivSSE Coop"
  • Δρ Χριστίνα Ζέρη- Χημικός Ωκεανογράφος - Κύρια Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)
  • Άννα Χαρίση, εκπαιδευτικός του2ου ΓΕΛ Βριλησσίων

 

afisa5

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ημερίδα (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο: https://forms.gle/JrtXMtFUVzmAtVGE7 (Συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης, όπως Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κ.τ.λ.). Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν με e-mail για τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα webexevents, τη Δευτέρα 22/6/2020.

Παρακαλούνται πολύ οι Διευθυντές/ντριες των Σχολείων να διασφαλίσουν την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών.

 

Η Υπεύθυνη  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιωάννα Ντίνου                                                                                                 

                                                                                          Ο  Διευθυντής  Εκπαίδευσης  

                                                                                               

 

                                                                                              Αθανάσιος Αλεξόπουλος                                                                                                                                                                                        

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 156
Newsletter
Publicité