Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
6 octobre 2020

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σχετικά με επιμορφωτικές δράσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας

Ενημέρωση από το ΚΠΕ Δραπετσώνας:
Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Δραπετσώνας προτίθεται να υλοποιήσει σύγχρονα εξ αποστάσεως παιδαγωγικά εργαστήρια από τα εκπαιδευτικά προγράμματά του για όσες/ους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης θα ήθελαν να συμμετάσχουν με τις ομάδες τους ή με τις τάξεις τους, σύμφωνα με τις ακόλουθες προδιαγραφές:
1. Οι δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβάλλονται εδώ:  https://tinyurl.com/y6rqzxrx
2. Η υλοποίηση των εργαστηρίων θα γίνει μέσω της πλατφόρμας Webex. 
3. Η διάρκεια των παιδαγωγικών εργαστηρίων θα είναι δύο (2) διδακτικές ώρες, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και ακολουθώντας τη ροή των διαλειμμάτων. 
4. Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα οποία υπάρχει μελέτη πεδίου, θα προβλεφθεί ενδιάμεσα μία ακόμη διδακτική ώρα. Η  εργασία των ομάδων θα γίνει σε πεδίο κοντινό στο σχολείο και σύμφωνα με τις γενικές προδιαγραφές του ΕΟΔΥ για τα σχολεία (μάσκες, αποστάσεις κλπ). 
5. Θα προηγηθεί συνεργασία με τον εκπαιδευτικό για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών/τριών. Ανά περίπτωση, μπορεί να αξιοποιηθεί ασύγχρονη εξ αποστάσεως μάθηση. Τα φύλλα εργασίας (ή όποιο άλλο υλικό κριθεί απαραίτητο) θα είναι ατομικά. 
6. Το ΚΠΕ θα διεκπεραιώνει το αίτημα έγκρισης των διαδικτυακών «επισκέψεων» προς το ΥΠΑΙΘ. 
7. Ο κατάλογος συμμετοχής των μαθητών/τριών  θα υπογράφεται από τον Διευθυντή του σχολείου και θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο ΚΠΕ την ημέρα υλοποίησης των εργαστηρίων. 
8. Η αίτηση συμμετοχής των σχολείων στα σύγχρονα εξ αποστάσεως παιδαγωγικά εργαστήρια θα ολοκληρωθεί με την τηλεφωνική επικοινωνία του σχολείου με το ΚΠΕ και τον προσδιορισμό της ημερομηνίας υλοποίησης της δράσης. 
9. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται είναι: 
 Νοιάζομαι για τους θησαυρούς της γης : μειώνω, επαναχρησιμοποιώ, ανακυκλώνω (Α, Β, Γ και Δ΄ τάξη Δ. Σχ)
 Φυσικοί πόροι και διαχείριση απορριμμάτων (Ε και ΣΤ΄ τάξη Δ. Σχ., Γυμνάσιο, Λύκειο,  Α και Β κύκλος Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας)
 Στον πηγαιμό για τους δημόσιους χώρους: μου προσφέρουν …. τους φροντίζω; (Δ΄- Στ΄ τάξη Δ. Σχ., Γυμνάσιο, Α και Β κύκλος Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας)
 Μια θάλασσα για μας και τις μελλοντικές γενιές: ρύπανση από πλαστικά (Δ- ΣΤ΄τάξη Δ. Σχ., Γυμνάσιο, Α και Β κύκλος Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας)
 Ζώντας σε μια βιώσιμη πόλη: από τα δικαιώματά μας στους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΤ΄ τάξη Δ. Σχ., Γυμνάσιο, Λύκειο, Α και Β κύκλος Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας)
 Μια θάλασσα για μας και τις μελλοντικές γενιές: τουρισμός (Στ΄ τάξη, Γυμνάσιο, Λύκειο, Α και Β κύκλος Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας)
 Ταξιδεύοντας με ένα γιλέκο στη θάλασσα της παγκοσμιοποίησης (Ε-Στ’ τάξη Δ. Σχ., Γυμνάσιο, Λύκειο, Α και Β κύκλος Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας)
Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσες και όσους εκπαιδευτικούς έχουν πρόθεση να υλοποιήσουν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης το τρέχον σχολικό έτος. 
Εάν υπάρξουν κενές θέσεις, θα καλυφθούν και από εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν στη διδακτική τους πράξη ιδέες και αξίες της αειφορίας αλλά που δεν έχουν τη δυνατότητα φέτος να υλοποιήσουν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.    

αρχείο λήψης

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας συγχρηματοδούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014-2020», Πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», Υποέργο 3, Άξονας προτεραιότητας 6. 
                            
 
Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 154
Newsletter
Publicité