Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
22 octobre 2020

«Σχεδιασμός & Υλοποίηση ενός Σχολικού Προγράμματος - δια ζώσης ή εξ αποστάσεως - αξιοποιώντας τους Πολλαπλούς Τύπους Νοημοσύνης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας,  Ρεθύμνου & Ημαθίας, διοργανώνουν εξ αποστάσεως Σεμινάριο Επιμόρφωσης για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο:

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση ενός Σχολικού Προγράμματος - δια ζώσης ή εξ αποστάσεως - αξιοποιώντας τους Πολλαπλούς Τύπους Νοημοσύνης (ΠΤΝ)»

την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, 18:00-21:00. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς των τεσσάρων Διευθύνσεων που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τον σχεδιασμό στοχευμένων δραστηριοτήτων και δράσεων με την αξιοποίηση των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης, τις οποίες θα μπορούν να τις εφαρμόσουν με την ομάδα τους είτε διά ζώσης είτε από απόσταση. Επιπλέον, η συνεργασία τεσσάρων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης δίνει την ευκαιρία συνάντησης και αλληλεπίδρασης εκπαιδευτικών από πολλές περιοχές της χώρας.

Το Σεμινάριο θα περιλαμβάνει:

·        μία σύντομη θεωρητική εισήγηση για τους Πολλαπλούς Τύπους Νοημοσύνης (ΠΤΝ) και το ρόλο τους στην ενδυνάμωση των μελών και το δέσιμο των ομάδων, το Σχεδιασμό και την Υλοποίηση ενός Σχολικού Προγράμματος, από την Ιωάννα Ντίνου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας και

·        ένα εργαστηριακό μέρος με απλές τεχνικές για το σχεδιασμό στοχευμένων δραστηριοτήτων και δράσεων με την αξιοποίηση των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης και εμψυχώτριες τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ.Δ.Ε. Β΄ & Γ΄ Αθήνας  (Βαρβάρα Πετρίδου &  Ιωάννα Ντίνου) και τις Υπεύθυνες  Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ.Δ.Ε. Ημαθίας & Ρεθύμνου (Λένα Δημητριάδου & Σούλα Πετρογιάννη)

Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα χρειαστεί να έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή με μικρόφωνο, κλειστή κάμερα, ήσυχο χώρο, ένα τετράδιο και στυλό ή ανοιχτό κειμενογράφο (word) και ανοιχτό πρόγραμμα περιήγησης (browser) κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών σε ομάδα ( δωμάτιο) καλό είναι οι κάμερες να είναι ανοιχτές.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο

https://tinyurl.com/y2zxxfod

 έως την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 στις 14:00. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν θα λάβουν με e-mail, το βράδυ της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020, τον απαραίτητο σύνδεσμο για την συμμετοχή τους στην  πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex, υλικό για την προετοιμασία του Σεμιναρίου καθώς και το αρχείο με το Τεστ Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης το οποίο θα πρέπει να έχουν εκτυπώσει και συμπληρώσει ακολουθώντας τις οδηγίες (ΠΡΟΣΟΧΗ: να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία)

20200306_125738

 

Πρόγραμμα

18:00 - 18:20 Σχεδιάζοντας ένα Πρόγραμμα με την ομάδα μας αξιοποιώντας τη Θεωρία για τους Πολλαπλούς Τύπους Νοημοσύνης, Ιωάννα Ντίνου, Βαρβάρα Πετρίδου, Λένα Δημητριάδου & Σούλα Πετρογιάννη

18:20 -  18:35  Οι Πολλαπλοί Τύποι Νοημοσύνης (ΠΤΝ) στην εκπαιδευτική διαδικασία:  Ιωάννα Ντίνου

18:35 - 19:20  Παρουσίαση των συμμετεχόντων (ανάλογα με τα αποτελέσματα του ΤΕΣΤ των ΠΤΝ που θα έχουν  ήδη κάνει)

19:20 - 19:30     Διάλειμμα

19:30- 20:30 Εργαστήριο: Χωρισμός συμμετεχόντων σε τέσσερα δωμάτια (1ο ΔΩΜΑΤΙΟ: Σχολικοί Κήποι / 2ο ΔΩΜΑΤΙΟ: Κλιματική αλλαγή / 3ο ΔΩΜΑΤΙΟ: Υγειονομική κρίση: Περιβάλλον, Πολιτισμός / 4ο ΔΩΜΑΤΙΟ: Νερό)  για το σχεδιασμό προγράμματος σε μία από τις τέσσερεις θεματικές ( Ιωάννα Ντίνου, Υπεύθυνη Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας,  Βαρβάρα Πετρίδου, Υπεύθυνη Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, Λένα Δημητριάδου & Σούλα Πετρογιάννη, Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Ημαθίας & Ρεθύμνου αντίστοιχα)

20:30 - 21:00 Παρουσίαση στην Ολομέλεια

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 089
Newsletter
Publicité