Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
13 avril 2021

Πρόσκληση σε εξ αποστάσεως σεμινάριο με θέμα «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς»

Η Διεύθυνση Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας,  Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αχαΐας και Πέλλας, τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Αχαΐας, Ημαθίας και Ρεθύμνου (μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων), στο πλαίσιο ενημέρωσης σε θέματα αντισεισμικής προστασίας διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς» σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την Ελληνογερμανική Αγωγή. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 20 Απριλίου  2021 και ώρες 18:00-20:00.

Η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θεσσαλίας έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη ανησυχία. Όμως ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο με το οποίο πρέπει να μάθουμε να ζούμε. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζονται σεμινάρια για εκπαιδευτικούς για να παρουσιαστούν οι δραστηριότητες του Δικτύου Σχολικών Σεισμογράφων.

Στο σεμινάριο οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν τις δράσεις του Δικτύου Σχολικών Σεισμογράφων και θα ενημερωθούν για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα από τους σχολικούς σεισμογράφους στο σχολείο. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι   για μαθητές Δημοτικού Σχολείου που έχει αναπτύξει η ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές σχετικά με τις φυσικές καταστροφές. Τέλος, οι  συμμετέχοντες  εκπαιδευτικοί  θα  ενημερωθούν  για  το Σχολικό Διαγωνισμό «Φτιάξε τον Ψηφιακό σου Σεισμογράφο» που διοργανώνεται και για την φετινή σχολική χρονιά (2020-2021) από την Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Ανταποκρινόμενοι στις έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας, στη φετινή διοργάνωση καλούνται ομάδες μαθητών, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, να κατασκευάσουν ένα ψηφιακό μοντέλο ενός αυτοσχέδιου σεισμογράφου και να περιγράψουν την όλη διαδικασία κατασκευής σε μία έκθεση συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλου είδους οπτικοακουστικό υλικό και να καταθέσουν τις συμμετοχές τους έως τις 10 Μαΐου 2021.

 

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

 

18.00-18.05

Χαιρετισμός– Εισαγωγή

18.05-18.35

«Τα σχολεία Μελετούν τους Σεισμούς» Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Έρευνας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

18.35-19.30

«Εκπαιδευτικά Σενάρια για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» Γρηγόρης Μηλόπουλος, Ελληνογερμανική Αγωγή και Γιώργος  Πρώιας  / Σπύρος Κούριας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

19.30-19.50 

«Ο  Διαγωνισμός  Φτιάξε  τον  Δικό  σου  Σεισμογράφο» Νίκος Ζυγουρίτσας, Ελληνογερμανική Αγωγή

19.50-20.00

Ερωτήσεις

 

 

σεισμοί

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο  https://forms.gle/rDC89MNAheuA6MQV8  μέχρι τη Τρίτη  20 Απριλίου στις 10:00 το πρωί.

Η πλατφόρμα υλοποίησης του σεμιναρίου θα είναι το Webex Event. Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλωθεί στην ηλεκτρονική αίτηση.

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 154
Newsletter
Publicité