Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
7 février 2017

Ctrl Shift Save the Climate - Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος

 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτική  Ημερίδα διάρκειας 3 διδακτικών ωρών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Β΄Αθήνας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 17.00 – 19.20  με θέμα: «Ctrl Shift Save the Climate - Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος». Η ημερίδα  θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της OTE Academy στο Μαρούσι (Πέλικα & Σπάρτης 1).

 

κατάλογος

Σκοπός της ημερίδας είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εστιασμένα στη θεματική της κλιματικής αλλαγής. Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που προσφέρουν οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής, καθώς σύμφωνα με την Έκθεση SMARTer2030, η ανάπτυξη και η αυξημένη πρόσβαση σε τεχνολογίες έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε μείωση 20% των παγκόσμιων εκπομπών μέχρι το 2030. Μέσα από το σεμινάριο Ctrl, Shift, Save the climate, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με ποιόν τρόπο ο υπολογιστής ή/και το τηλέφωνο τους, μπορούν να βελτιώσουν τις επιλογές τους στις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, τη διατροφή, τη διαμόρφωση του χώρου τους κ.λπ, ώστε να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα και να συμβάλουν στην προστασία του κλίματος. Eπίσης θα ανακαλύψουν με ποιον τρόπο μπορούν να επεξεργαστούν αυτό το θέμα στη σχολική τάξη.

Από τη Διεύθυνση Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου 10 εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που:

α) Δεν έχουν προηγούμενη επιμόρφωση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

β) Υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα συναφές με τη θεματολογία του σεμιναρίου.

Δήλωση συμμετοχής μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeo0ZFpG0s2dcthY6ZedvFTJEyywmylL9FIezupwFbICkRfAg/viewform

έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.

 

Πρόγραμμα

16.45 – 17.00      Προσέλευση

17.00 – 17.15      Χαιρετισμοί – Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση ( Δημήτριος Γκότζος, Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας, Ιωάννα Ντίνου Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας και  Βαρβάρα Πετρίδου Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας).

17.15 – 17.20      Εκπαιδευτικές Δράσεις και Εκπαιδευτικό Υλικό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Στελλίνα Κουλουζάκη, Περιβαλλοντολόγος, MSc Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δίκτυο Μεσόγειος SOS

17.20 – 18.00 Διερεύνηση του Φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής, Βιωματικό Εργαστήριο, Στελλίνα Κουλουζάκη

18.00 – 18.10 Διάλειμμα

18.10 – 19.20 Ctrl Shift Save the Climate- Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος, Βιωματικό Εργαστήριο, Στελλίνα Κουλουζάκη

Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής.

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την επιλογή τους στο Σεμινάριο , στα προσωπικά τους e-mails.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε περίπτωση κωλύματος, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να επικοινωνήσουν άμεσα με την Υπεύθυνη Π.Ε., έτσι ώστε να καλυφθούν οι κενούμενες θέσεις από αναπληρωματικούς.

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 156
Newsletter
Publicité