Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
19 novembre 2020

Διαδικτυακή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο:Unwaste our Planet Ευρωπαϊκή εβδομάδα για την μείωση των απορριμάτων

«Ευρωπαϊκή εβδομάδα για την μείωση των απορριμμάτων 23-29 Νοεμβρίου 2020»

  Το Γραφείο Περιβαλλοντικής της Διεύθυνσης, στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την τρέχουσα σχολική χρονιά  ή είχαν  υλοποιήσει σχετικό πρόγραμμα την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά και όλων των εκπαιδευτικών ,  συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα για την μείωση των απορριμμάτων με ένα webinar δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο  Unwaste our Planet .

  Πρόκειται για την μεγαλύτερη  Ευρωπαϊκή καμπάνια  με κοινό σύνθημα «Αθέατα Απόβλητα – Ποιο είναι το πραγματικό βάρος τους;», στην οποία συμμετέχουν οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες  (21-29 Νοεμβρίου 2020). Στην Ελλάδα συντονιστής της δράσης είναι ο Hellenic Recycling Agency (HRA)eoan.gr.

  Δεδομένου ότι τα Σχολεία βρίσκονται σε καθεστώς τηλε-εκπαίδευσης και καμία δράση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί δια ζώσης προτείνουμε μια  διαδικτυακή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με  ανταλλαγή εφαρμοσμένων ιδεών σε περιβαλλοντικά προγράμματα που αφορούν τα βασικά  R (reduce, repare, reuse, recycle) ή ιδεών και πρακτικών που πρόκειται να εφαρμοστούν την τρέχουσα σχολική χρονιά. Η δράση θα γίνει διαδικτυακά στην πλατφόρμα WEBEX την Παρασκευή 27.11.2020 και ώρα 17.00- 19.45  

αρχείο λήψης

  Η δράση πλαισιώνεται από το ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  που θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του με τίτλο « Η μπάντα των απορριμματοφόρων» καθώς και κατασκευές ηχητικών και μουσικών οργάνων από απορρίμματα.

rething-logo

  Θα παρουσιαστεί επίσης  από την Μυρτώ Φοίφα  το  Re-Think Project, δίκτυο κοινωνικής διαχείρισης και αυτοδιαχείρησης της ύλης και της τροφής που έχει έδρα στην Καλαμάτα και δράση σε ολόκληρη την Ελλάδα.

  Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρουσιάσουν την /τις δράση/εις, που υλοποίησαν ή σκοπεύουν να υλοποιήσουν την τρέχουσα σχολική χρονιά μπορούν  να συμμετάσχουν ατομικά ή και με μαθητές/τριες  μέλη των περιβαλλοντικών ομάδων τους.

  Ενδεικτική θεματολογία:

  • Πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων (πλαστικά μιας χρήσης, υπερβολικό περιτύλιγμα)
  • Διαχείριση επικίνδυνων απορριμμάτων
  • Πρόληψη κατασπατάλησης των τροφίμων
  • Προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης
  • Επανάχρηση
  • Άλλο

Πληροφορίες για την πρόσκληση

Πληροφορίες για την δράση του Γραφείου Περιβαλλοντικής  : Unwaste our Planet

Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/QKgAqqcxqp93EmbT9

μέχρι 26 /11/2020

 

Για να συνδεθείτε θα σας αποσταλεί σύνδεσμος την προηγούμενη ημέρα, εάν υπάρχουν μαθητές θα τους κοινοποιήσετε τον σύνδεσμο.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

2020-09-23_image_1

                                                 Ενδεικτικό Πρόγραμμα 

 

17.00-17.15   Χαιρετισμοί & λίγα λόγια για την Δράση    Ιωάννα Ντίνου ΠΕ 05 Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 

17.15-17.45 Η μπάντα των απορριμματοφόρων -  απλές κατασκευές ηχητικών αντικειμένων και μουσικών οργάνων από απορρίμματα. Θοδωρής Παπαϊωάννου ΠΕ 70 Μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Έδεσσας- Γιαννιτσών   - Ιωάννης Σουκιούρογλου ΠΕ 78 Αναπληρωτής Υπεύθυνος  ΚΠΕ Έδεσσας –Γιαννιτσών

 

17.45- 18.15 Re:ThinkProject, δίκτυο κοινωνικής διαχείρισης και αυτοδιαχείρισης της ύλης και της τροφής.Μυρτώ Φοίφα, νηπιαγωγός-εκπαιδευτικός βιωματικής περιβαλλοντικής και υπαίθριας εκπαίδευσης , permaculture designer, Δημιουργός Re:Think Project

 

18.15-18.25   Διάλειμμα

 

18.25- 19.45  Παρουσιάσεις Σχολείων – Συζήτηση- Ερωτήσεις- Αξιολόγηση

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 154
Newsletter
Publicité